Подадената оставка на лидерката на БСП Корнелия Нинова, за която

...
Подадената оставка на лидерката на БСП Корнелия Нинова, за която
Коментари Харесай

РАЗКРИТИЕ В ПИК: Оставката на Корнелия Нинова измислена - входирала само писмо до червените без юридическа стойност

Подадената оставка на лидерката на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, за която тя гръмко разгласи, се оказа писмо до членовете и симпатизантите на Българска социалистическа партия, което би трябвало да стигне до тях посредством ръководителите на локалните структури на партията.

Това сочи документът, който през вчерашния ден Нинова развя пред камерите и с който ПИК разполага.

Във въпросното писмо Нинова изяснява на социалистите, че съгласно член 31 алинея 3 т. 7 от Устава на Българска социалистическа партия нейната оставка би трябвало да бъде установена от конгреса на партията и по тази причина събира Националния съвет да насрочи съвещанието, на което това ще се случи. И чак по-късно, още веднъж в сходство с устава на столетницата съгласно член 17 алинея 2 Националният съвет на партията ще избере заместител, който да упражнява председателските функционалности до избирането на нов.
свързани новини71540на 16.11.202168713на 16.11.2021
В цитираните от Нинова членове, алинеи и точки от устава на Българска социалистическа партия обаче царува тежка неразбория, защото в алинея 3 на член 31 няма т. 7 и тя гласи: " (3) Конгресът се привиква по решение на Националния съвет, по самодейност на повече от половината от общинските и районните препоръки или по самодейност на една трета от членовете на партията ".

Точка 7 има едвам в алинея 13, където се споделя: " 7. установи прекратяването на пълномощията на ръководителя на Българска социалистическа партия ".

А в алинея 1 на посочения от Нинова член 17, чиято алинея 2 тя цитира, " (1) Правомощията на Председателя на Българска социалистическа партия се приключват предварително:
1. по негово искане;
2. по искане на повече от половината от членовете на БСП;
3. по решение на Конгреса след промени в Устава;
4. при фактическа неспособност да извършва отговорностите
си повече от 6 месеца;
5. при гибел ".

Тоест, в мига, в който ръководителят подаде оставка, което значи да я напише и входира като документ в деловодството на Българска социалистическа партия, той престава да бъде подобен. И тогава се привиква съвещание на Националния съвет на партията, който да разпореди функционалностите му на негов заместител. А конгресът просто установи, че има такава оставка и потегля да се занимава с избора на идващ ръководител.

Корнелия Нинова обаче изясни, че до конгреса, който ще заседава чак през януари, тя ще ръководи партията. А в събота свиканият от нея Национален съвет няма да уточни кой ще извършва функционалностите на ръководител на Българска социалистическа партия вместо нея, а ще й разпорежда мандат да води договаряния за съставянето на постоянно държавно управление с харвардските аферисти Кирил Петков и Асен Василев.

Което значи единствено едно - Корнелия Нинова не е подала оставка съгласно устава на Българска социалистическа партия и в деловодството на партията няма входиран подобен документ. Единственото, което е направила, е, че е дала обещание или заплашила, че ще подаде оставка в писмо до членовете и симпатизантите на столетницата.

Това не е никакъв документ за оставка и няма никаква юридическа стойност, с което Нинова е наясно. Подобна врътка лидерката на Българска социалистическа партия направи и през 2019 година, когато разгласи, че подава оставка и даже свика конгрес, който да я установи.

Но се оказа, че подобен документ не е входиран в деловодството на " Позитано " 20, т.е., че тя не е подала действително оставка, а единствено е дала обещание да го направи, заради което конгресът няма какво да установи и тя си остава водач на Българска социалистическа партия.



Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР