Под заглавие "Локация - мечта" авторитетният германски ежедневник "Франкфуртер алгемайне

...
Под заглавие "Локация - мечта" авторитетният германски ежедневник "Франкфуртер алгемайне
Коментари Харесай

Плевнелиев с неочаквани думи за битката България - Турция за мегазавода на Volkswagen

Под заглавие "Локация - фантазия " авторитетният немски всекидневник "Франкфуртер алгемайне цайтунг " разгласява обширна публикация, отдадена на конкуренцията сред България и Турция за новия цех на Volkswagen ( "Фолксваген ").

"Битката наподобява решена, само че сякаш победеният не се предава ", написа създателят Михаел Мартенс, и разказва подхваната атака на българския министър председател Бойко Борисов и автомобилния клъстер в лицето на някогашния президент Росен Плевнелиев.

Борисов с гръмка вест за договорка с „ Хюндай” и завода на „ Фолксваген” в България

В изявление за "Франкфуртер алгемайне цайтунг " Плевнелиев предизвестява Берлин, че решение в интерес на Турция би навредило на имиджа на Германия на Балканите, прецизира Българска национална телевизия.

Партньор №1 на Volkswagen с гръмки разкрития за завода на автомобилния колос у нас

"Берлин непрестанно приказва за върховенството на закона, само че когато стане дума за пари, автократът Ердоган е задоволително добър сътрудник ", разяснява Плевнелиев.

Германска медия гръмна с вест за Борисов и заричане към Volkswagen

В писмени отговори министър председателят Борисов изброява пред изданието преимуществата на българския трудов пазар, както и данъчната система и финансовата непоклатимост на България.

"Всички парламентарно показани партии са единни в поддръжката си за задграничните вложения, което е гаранция, че държавната политика няма да се промени при промяна на властта ", акцентира още Борисов, като напомня, че огромни немски концерни от дълго време са показани на българския пазар и са удовлетворени от инвестицията си.

БЛИЦ напомня, че българският министър председател направи сходни мнения през предходната седмица и пред друго немско издание - "Ханделсблат ".

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР