Под ръководството на Софийска градска прокуратура (СГП) се провежда разследване

...
Под ръководството на Софийска градска прокуратура (СГП) се провежда разследване
Коментари Харесай

Разследват кмет от Старозагорско - предлагал по 50 лв. за глас в ромска махала

Под управлението на Софийска градска прокуратура (СГП) се организира следствие за осъществено закононарушение срещу политическите права на жителите – по член 167, алинея 2 от Наказателен кодекс.

На съображение събрани доказателства Софийска градска прокуратура притегли в качеството на обвинен М.Ц. - кмет на община в област Стара Загора, за предложение и предоставяне на имотна полза на разнообразни лица за да ги склони да гласоподават за опредена политическа партия и претендент.

Извършени са голям брой дейности по следствието – разпити на очевидци, в това число над 10 лица пред арбитър, претърсвания и изземвания в обитаеми места в област Стара Загора. Намерени и конфискувани са парични средства в размер на 10 000 лв. и лист с имена.

По време на разпитите очевидците са разказали за метода, по който били събирани от обвинения в ромската махала на обитаемото място, като М.Ц. им предложил и давал суми в размер на по 50 лв. за всеки, с цел да гласоподават за съответна политическа партия и претендент. Над 20 лица са удостоверили, че са получили сумата от 50 лв. по време на всеобщо разпределяне на пари в махалата. Било им обещавано също разрешаване на проблеми с регулация на парцели и създаване на водопроводна мрежа. Отправяни били и закани към тях.

Материалите по досъдебното произвеждане са изпратени и признати от СГП по подготвеност от Териториално поделение – Казанлък при Районна прокуратура – Стара Загора.

Разследването се прави от екипи на наблюдаващи прокурори и следователи със съдействието на структурите на ДАНС за района.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР