Под ръководството на Районна прокуратура – Благоевград се води разследване

...
Под ръководството на Районна прокуратура – Благоевград се води разследване
Коментари Харесай

Районна прокуратура – Благоевград  обвини   извършителя на грабеж, заложил чужд телефон  чрез документно престъпление   


Под управлението на Районна прокуратура – Благоевград се води следствие по формирано досъдебно произвеждане за осъществени закононарушения по член 198, алинея 1 и по член 313, алинея 3, прочие 1, вр. член 313, алинея 1 от Наказателен кодекс.

В хода на следствието е открито, че към 18, 30 ч. на 06. 06. 2022 година, в региона на ЖП гара – Благоевград, бил осъществен обир над Л. А. Чрез приложимост на мощ и отправяне на закани за побой у потърпевшия бил лишен мобилен телефон, м. „ Realme C 25 Y”.

Същия ден непознатата движимост била дадена в залог в заложна къща в града. За задачата в писмена декларация по Наредба за активността на заложните къщи, представляваща неразделна част от заложен билет, били удостоверени погрешни условия. В документа, показан на посредник в заложната къща, били посочени неверени условия за притежателя на телефона и за придобиването на движимостта посредством покупка.

Извършителят на действията е бил открит – 20-годишният В. Г.

С разпореждане на наблюдаващия прокурор в Районна прокуратура – Благоевград той е притеглен в качеството на обвинен и е арестуван за период до 72 часа. Предстои внасяне в съда на искане за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на обвинения.

В Наказателния кодекс е планувано наказване „ отнемане от независимост “ за период от 3 до 10 години за обир, а за документно закононарушение – „ отнемане от независимост “ за период до 3 години или санкция от 100 до 300 лв..


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР