Под ръководството на Окръжна прокуратура – Враца се водят действия

...
Под ръководството на Окръжна прокуратура – Враца се водят действия
Коментари Харесай

Над 400 пликчета с дрога и 40 бона са намерени в наркопласьорите в Бяла Слатина /снимки/

Под управлението на Окръжна прокуратура – Враца се водят дейности по следствие за осъществено закононарушение – държане и разпространяване на наркотични субстанции в Бяла Слатина.
В рамките на извършени процесуално-следствени дейности от чиновници на oбластнатa дирекция на Министерство на вътрешните работи във Враца, след получено авансово позволение от Врачански областен съд, са осъществени претърсвания и изземвания на три адреса в Бяла Слатина. На два от тях са открити и конфискувани парични суми в лв. и евро, банкови документи, мобилни телефони и портативни компютри.



При претършуване и изземване в третия парцел, населяван от 28-годишния С.Р., са открити и конфискувани над 200 броя транспарантни полиетиленови пликчета суха листна маса, 220 броя пликчета с транспарантно кристалообразно вещество, както и настрана 69 розови хапчета. Разследващите са разкрили в допълнение чували и пликове с друга величина, съдържащи съцветия и суха листна маса, бяло кристалообразно вещество на бучки. При осъществени полеви наркотестове откритите субстанции са реагирали позитивно на канабис, кетамин, кокаин и метамфетамин. От същия адрес са конфискувани над 40 хиляди лв., друга валута – английски лири, евро и други, мобилни телефони, компютърни конфигурации, три броя електронни везни, голям брой празни пликчета, вид „ спейсбек “, и въздушна пушка.
В качеството на обвинен за нелегално държане на наркотични субстанции за разпространяване и за тяхното разпространение са привлечени престъпно проявеният С.Р. и неговият съизвършител – 20-годишната Г.Р., с която той живее на брачен начала. В интервал от към година двамата държали и разпространявали наркотични субстанции в Бяла Слатина.
Към сегашния миг са извършени разпити на очевидци, събрани са и други доказателства за виновността на С.Р. и Г.Р. С разпореждане на наблюдаващ прокурор при Окръжна прокуратура – Враца двамата са арестувани за период до 72 часа. Предстои внасяне на претенции за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на двете обвинени лица.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР