Под ръководството на Окръжна прокуратура - София се води разследване

...
Под ръководството на Окръжна прокуратура - София се води разследване
Коментари Харесай

Разследват сириец за подкуп и подпомагане на мигранти в Драгоман


Под управлението на Окръжна прокуратура - София се води следствие по досъдебно произвеждане за предоставяне на рушвет на длъжностно лице и нелегално подкрепяне на непознати жители да минават в страната. Престъпленията са квалифицирани по член 304а, прочие 3, вр. член 304, алинея 1, прочие 3 и по член 281, алинея 2, т. 1, т. 4 и т. 5, вр. алинея 1 от Наказателен кодекс, оповестиха от държавното обвиняване.

29-годишен мъж от Сирия е притеглен като обвиняем с постановление на наблюдаващия прокурор по делото.

На 8 ноември 2022 година, пред самостоятелен паркинг в Драгоман, за имотна полза, сириецът подпомагал 9 задгранични жители от Сирия и Ирак. Сред тях имало и лица, ненавършили 16-годишна възраст. Използвал лек автомобил Jeep Cherokee.
 Обвиниха сириеца трафикант, хванат с мигранти в София
Обвиниха сириеца трафикант, хванат с мигранти в София

Грозят го до 6 години затвор

По време на инспекция обвиненият дал на чиновниците на реда рушвет - две банкноти от по 50 евро , за да осуети реализирането на надзор в граничната зона и да бъде пропуснат с ръководеното от него транспортно средство.

Мъжът е бил арестуван на местопроизшествието. Предстои Окръжна прокуратура - София да внесе в съда искане да му бъде наложена мярка за неотклонение " задържане под стража ".

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР