Под ръководството на Окръжна прокуратура – Перник се водят действия

...
Под ръководството на Окръжна прокуратура – Перник се водят действия
Коментари Харесай

Прокуратурата подхваща случая с двама загинали работници, при срутването в Перник

Под управлението на Окръжна прокуратура – Перник се водят дейности по следствие по формирано досъдебно произвеждане за осъществено закононарушение по член 123, алинея 3, вр. алинея 1 от Наказателен кодекс – причиняване на гибел на повече от едно лице заради неведение или немарливо осъществяване на занимание или на друга правно регламентирана активност, представляващи източник на нараснала заплаха.
На 28.11.2022 година към 14,30 ч. е постъпил сигнал на телефон 112 за акцидент при осъществяване на изкопни действия в региона на квартал „ Хумни дол “ в гр. Перник.



Пристигналият на място екип на незабавна здравна помощ е установил гибелта на двама служащи.
Незабавно е бил осъществен оглед на местопрестъпление и са били конфискувани материални доказателства. Предстои внасяне на протокол за утвърждението им от съда. Разпитани са очевидци.
Назначено е правене на съдебномедицински експертизи на потърпевшите. Изискани са документи от сдружението реализатор на изкопните работи. Възложени са оперативни дейности за определяне на всички очевидци, относими към разкриването на действието, и осъществяване на разпити с тях.
Предстои назначение на техническа експертиза по отношение на съблюдаване на условията за сигурност при осъществяване на изкопните работи.
Разследването се прави от следователи в Окръжен следствен отдел на Окръжна прокуратура – Перник.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР