Под ръководството на Окръжна прокуратура – Благоевград се водят действия

...
Под ръководството на Окръжна прокуратура – Благоевград се водят действия
Коментари Харесай

Задържаха камион с дрога за около 200 бона на ГКПП-Илинден

Под управлението на Окръжна прокуратура – Благоевград се водят дейности по следствие по формирано досъдебно произвеждане за осъществено закононарушение по член 242, алинея 2, пр.1 Наказателен кодекс – контрабанда на високорискови наркотични субстанции.

Около 15,00 ч. на 14.03.2023 година, на трасе „ Входящи коли “ на Граничен контролно-пропусквателен пункт – Илинден, при влизане в България от Гърция, е спрян товарен автомобил, м. „ МАН “, с българска регистрация, пренасящ по документи домакинска хартия.

Гранични и митнически чиновници направили взаимна инспекция, в това число посредством сканиране с мобилно рентгеново устройство. Констатирано е, че в единия от резервоарите за гориво се транспортират найлонови пакети. При последвалата физическа инспекция е открито, чесъщите са 37 на брой, от които 36 пакет а с бруто тегло45 , 903 кг съдържат канабис и 1 пакет с бруто тегло 2 , 508 кгс хашиш.

Общата стойност на предмета на закононарушението възлиза на към 200 000 лв..

Днес, 15.03.2023 г ., лидерът на МПС – 46-годишният А.К., е притеглен в качеството на обвинен за осъщественото незаконно действие. Понастоящем спостановление на Окръжна прокуратура - Благоевград той е арестуван за период до 72 часа. Предстои прокуратурата да внесе в съда искане за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на него.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР