Под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура е внесен

...
Под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура е внесен
Коментари Харесай

Прокуратурата даде на съд Владимир Каролев за разходките му до Разглог и Банско

Под управлението и надзора на Софийска районна прокуратура е импортиран обвинителен акт против обвинен, нарушил правила и ограничения, издадени срещу разпространението на заразителна болест по хората и подбудителство на обществото към осъществяване на закононарушение. Това оповестиха от Софийска районна прокуратура.

Днес, 24.06.2020 година, Софийска районна прокуратура внесе за разглеждане в съда обвинителен акт против обвинения В. К., някогашен столичен общински консултант, за това, че нарушил правила и ограничения, издадени срещу разпространението на заразителна болест по хората - закононарушение по член 355, алинея 2, вр. алинея 1 от Наказателен кодекс, както и за това, че очевидно подбужда обществото към осъществяване на закононарушение по член 355, алинея 2 вр. алинея 1 от Наказателен кодекс, посредством обява в обществена мрежа - закононарушение по член 320, алинея 1, вр. член 355, алинея 2, вр. алинея 1 от Наказателен кодекс.

Каролев: Не съм бил подложен под карантина след завръщането ми от 24-часово пътешестване до Лондон
На 22.03.2020 година обвиненият В. К. подхванал пътешестване от гр. София към гр. Разлог, по време на пандемия и изключително състояние, свързани със смъртни случаи, оповестено с Решение от 13.03.2020 година на Народното събрание на Република България. Предприетото от В. К. пътешестване не било наложително (съгласно заповед № РД-01-143/20.03.2020г. на министъра на опазването на здравето, съгласно която: „ През контролно-пропускателните пунктове се пропуща прекосяването на лица, единствено в случаи на необходимост на пътуването, наложено от полагане на труд в обитаемото място, здравословни аргументи на пътуващия или негови близки, завръщане на сегашния или непрекъснат адрес “).

Едновременно с това, на горепосочената дата, обвиненият очевидно подбуждал обществото към осъществяване на закононарушение по член 355, алинея 2 вр. алинея 1 Наказателен кодекс, като разгласил в страница в обществена мрежа информация за това по какъв начин избрал от къде да напусне гр. София, метода на прекосяване през контролно-пропусквателен пункт и демонстративно изразил пренебрежителното си отношение към въведените противоепидемични ограничения.

На 23.03.2020г. в обява в обществена мрежа обвиненият В. К. описателно показал разходките сред гр. Разлог и гр. Банско и указал по какъв метод другите хора могат да заобикалят и нарушават забранителните ограничения, посочени в заповеди на министъра на опазването на здравето.

По случая било формирано досъдебно произвеждане, като по отношение на В. К. била взета мярка за неотклонение „ гаранция в пари “, в размер на 50 000 лв.. Предстои делото против обвинения да продължи в съда.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР