Под ръководство и надзор на прокурор в Софийска градска прокуратура

...
Под ръководство и надзор на прокурор в Софийска градска прокуратура
Коментари Харесай

Прокуратурата с подробности за ареста на кмета на Омуртаг

Под управление и контрол на прокурор в Софийска градска прокуратура (СГП) от следовател в следствения отдел на СГП се води следствие, формирано в началото по данни за рушвет, съобщи Новини.бг.

В хода на следствието са осъществени голям брой дейности по събиране и инспекция на доказателства, както и оперативно-издирвателни мероприятия, които са дали учредения следствието да се води за проведена незаконна група (чл. 321 НК).

В резултат на взаимната и координирана работа на СГП и Комисията за противопоставяне на корупцията са събрани доказателства, които наблюдаващият прокурор е оценил като задоволителни за привличане към наказателна отговорност.

На 19.02.2024 година е предявено разпореждане за привличане на Х. Х. в качеството му на обвинен за това, че в интервала от началото на 2019 година до датата на привличането в гр. Омуртаг и на територията на община Омуртаг управлявал проведена незаконна група, в която вземат участие длъжностни лица, основана е с користна цел и за осъществяване на закононарушения по работа (чл. 282, член 283 и други от НК).

На същата дата е предявено разпореждане за привличане и на Е. Е., като обвиняването против него е за това, че в качеството си на длъжностно лице е взел участие в групата.

Двамата обвинени са арестувани с разпореждане на наблюдаващия прокурор за период до 72 часа, оповестяват от пресцентъра на СГП.

Предстои да бъде направено искане от СГП пред Окръжен съд - Търговищеза взимане на мярка за неотклонение задържане под стража по отношение на обвинените.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР