Под ръководство и надзор на прокурор в Софийска градска прокуратура

...
Под ръководство и надзор на прокурор в Софийска градска прокуратура
Коментари Харесай

Прокуратурата с подробности за ареста на кмета на Омуртаг

Под управление и контрол на прокурор в Софийска градска прокуратура (СГП) от следовател в следствения отдел на СГП се води следствие, формирано в началото по данни за рушвет. 

В хода на следствието са осъществени голям брой дейности по събиране и инспекция на доказателства, както и оперативно-издирвателни мероприятия, които са дали учредения следствието да се води за проведена незаконна група (чл. 321 НК).

В резултат на взаимната и координирана работа на СГП и Комисията за противопоставяне на корупцията са събрани доказателства, които наблюдаващият прокурор е оценил като задоволителни за привличане към наказателна отговорност. 

На 19.02.2024 година е предявено разпореждане за привличане на Х. Х. в качеството му на обвинен за това, че в интервала от началото на 2019 година до датата на привличането в гр. Омуртаг и на територията на община Омуртаг управлявал проведена незаконна група, в която вземат участие длъжностни лица, основана е с користна цел и за осъществяване на закононарушения по работа (чл. 282, член 283 и други от НК). 

На същата дата е предявено разпореждане за привличане и на Е. Е., като обвиняването против него е за това, че в качеството си на длъжностно лице е взел участие в групата.

Двамата обвинени са арестувани с разпореждане на наблюдаващия прокурор за период до 72 часа, оповестяват от пресцентъра на СГП. 

Предстои да бъде направено искане от СГП пред Софийски градски съд за  взимане на мярка за неотклонение задържане под стража по отношение на обвинените.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР