Под процесуалното ръководство на Донецката областна прокуратура е стартирало досъдебно

...
Под процесуалното ръководство на Донецката областна прокуратура е стартирало досъдебно
Коментари Харесай

Украинската прокуратура е започнала разследване на разстрел на не...

Под процесуалното управление на Донецката регионална прокуратура е стартирало досъдебно наказателно произвеждане по отношение на нарушавания на законите и обичаите на войната, наред с съзнателно ликвидиране (част 2 на член 438 от Наказателния кодекс на Украйна), се показва в известието.

 

Във виртуалното пространство през вчерашния ден бе качен видеоклип, на който се вижда по какъв начин съветски военнослужещи стрелят по невъоръжени украински бойци, отбелязва Укринформ. По предварителна информация това се е случило наоколо до бдителен пост край село Степово, Покровска област.

 

" На видеото се вижда по какъв начин група лица в съветски униформи стрелят отблизо разстояние по двама невъоръжени военнослужещи в униформи на украинските въоръжени сили, които се предават като пленници. Следователите и прокурорите са почнали следствие на този факт ", осведоми украинската основна прокуратура. Тя акцентира, че убийството на военнопленници е жестоко нарушаване на Женевската спогодба и съставлява тежко интернационално закононарушение.

 

Комисарят по правата на индивида в украинския парламент Дмитро Любинец разяснява, че ще се обърне към Международния комитет на Червения кръст и Организация на обединените нации, с цел да записват те следващото военно закононарушение, осъществено от Руската федерация - екзекуция на предали се украински бранители.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР