Под надзора на Районна прокуратура-Стара Загора се извършват действия по

...
Под надзора на Районна прокуратура-Стара Загора се извършват действия по
Коментари Харесай

Разследват неполагане на грижи за кучета, нахапали възрастен мъж

Под надзора на Районна прокуратура-Стара Загора се правят дейности по следствието по досъдебно произвеждане за неполагане на задоволителни грижи за гръбначно животно, което се намира под контрол, вследствие на което са породени телесни повреди на човек – закононарушение по член 325в алинея 1 от Наказателния кодекс.

На 29.01.2022 година, към 12 часа, в землището на гр. Казанлък, се намирал 73-годишният потърпевш мъж. Той се разхождал, когато бил атакуван от две кучета. Мъжът е бил нахапан по тялото, като е получил съществени пострадвания. На мястото е дошъл и 32-годишният С.Д., притежател на кучетата. Той откарал потърпевшия в болничното заведение, където е настанен за лекуване. С.Д. е бил арестуван за период от 24 часа по Закона за Министерство на вътрешните работи. Установено е, че кучетата напуснали парцела, в който били отглеждани, без притежателят им да забележи.

По делото се правят дейни дейности по следствието – огледи на местопрестъпление, приобщени са материални доказателства. Предстои да бъде назначена съдебномедицинска експертиза на потърпевшия.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР