Под надзора на Окръжната прокуратура в Силистра е започнало разследване

...
Под надзора на Окръжната прокуратура в Силистра е започнало разследване
Коментари Харесай

Бременна жена почина, ден преди да роди! Прокуратурата разследва престъпление

 Под надзора на Окръжната прокуратура в Силистра е почнало следствие по случай с умряла бременна жена. Досъдебното произвеждане от компетентността на Окръжната прокуратура се води за вероятно закононарушение по член 123, алинея 1 от Наказателен кодекс, оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура във Варна. 

Текстът ангажира наказателната отговорност на всеки, който аргументи гибел заради неведение или немарливо осъществяване на занимание или на друга правно регламентирана активност, представляваща източник на нараснала заплаха.

Рано сутринта на 5 октомври тази година 29-годишна бременна жена от село Водно, община Дулово, се почувствала зле. Това било третата й бременност. Съпругът й подал сигнал на незабавния телефон 112. С кола за спешна помощ младата жена била отведена в незабавния център в град Делово в извънредно тежко положение.

Веднага, откакто дамата пристигнала, медиците пристъпили към реанимационни действия. Въпреки положените незабавни професионални  грижи от страна на медиците, дамата умряла.

Бременната трябвало да роди през днешния ден, 6 октомври, като плануваното раждане щяло да бъде с интервенция.

По формираното досъдебно произвеждане, предоставено на следовател от Окръжния следствен отдел в Силистра, се разпитват очевидци. Ще бъде назначена съдебномедицинска експертиза на умрялата бременна жена.

Действията по следствието не престават.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР