Под надзора на Окръжна прокуратура–Стара Загора се извършват следствени действия

...
Под надзора на Окръжна прокуратура–Стара Загора се извършват следствени действия
Коментари Харесай

Разследват взрива в завод Арсенал

Под надзора на Окръжна прокуратура–Стара Загора се правят следствени дейности в цех № 4 на „ Арсенал “ АД в Мъглиж, по формирано досъдебно произвеждане за заличаване, посредством гърмеж, на имущество. Това оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Пловдив.

Днес, 12 март 2020 година, под надзора на Окръжна прокуратура–Стара Загора не престават да се правят следствени дейности по формирано досъдебно произвеждане за това, че на 11.03.2020 година, в Завод № 4 на „ Арсенал “ АД, находящ се в гр.Мъглиж, обл. Стара Загора, е унищожено посредством гърмеж непознато имущество - индустриални здания – закононарушение по член 333 вр. чл.330 ал.3 вр.ал.2 т.1 и т.2 вр.ал.1 от Наказателния кодекс.

Пострадалите при случая в "Арсенал " към този момент са петима
Разследването е предоставено от Главен прокурор на екип от следователи от Националната следствена работа заради особена фактическа и правна трудност.

До момента са осъществени огледи на местопрестъпление, разпити на очевидци, като през днешния ден се правят спомагателни огледи и разпити. Предстои да бъдат изискани документи и назначени съответните експертизи.

Пострадали са общо 6 лица, от които две лица са настанени в болница за лекуване. За обезпечаване на сигурност на работещите, заводът е затворен и в него не се прави активност.
7
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР