Под надзора на Окръжна прокуратура-Пловдив се разследва тежкия инцидент на

...
Под надзора на Окръжна прокуратура-Пловдив се разследва тежкия инцидент на
Коментари Харесай

Разследват под надзора на прокуратурата катастрофата край Баня, взела 4 жертви

Под надзора на Окръжна прокуратура-Пловдив се проверява тежкия случай на пътя Пловдив – Карлово, при който починаха четирима души. Досъдебното произвеждане е за това, че при ръководство на моторно транспортно средство са нарушени разпоредбите за придвижване по пътищата, вследствие на което по несъобразителност е породена гибелта на повече от едно лице - двама мъже и две дами.

От прокуратурата дадоха и детайлности за случая:

На 21 май 2022 година, към 18,30 часа, на основен път Пловдив-Карлово, в сектора край Баня е зародило пътнотранспортно произшествие, на мястото на което са се намирали три леки автомобила – „ Опел ", „ Фолксваген Голф " и „ Дачия ". Те са пътували в посока към гр. Карлово. При злополуката единият от тях - лек автомобил " Опел ", ръководен от 62-годишнен мъж се е блъснал в крайпътно дърво. В резултат на това са починали двама мъже - лидерът и мъж на 33 година, и две дами на 55 и 33 години.

Разпитани са откритите очевидци - очевидци на случая. Водачите на другите два автомобила - на лекия автомобил " Фолксваген Голф ", който е на 21 година, и на лекия автомобил " Дачия " на 42 години са тествани за алкохол и опиати с механически средства, като пробите им са негативни. Те са дали и кръвна проба за проучване. Същите спомагат на следствието.

По досъдебното произвеждане са назначени съдебномедицински и химически експертизи, като следва да бъде назначена и автотехническа експертиза. По първични данни причина за пътнотранспортното произшествие е маневра за изпреварване от лидера на единия автомобил, когато не е било безвредно. И в този миг не престават дейните дейности по следствието под надзора на Окръжна прокуратура-Пловдив.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР