Под мотото #ПриНасЕВесело преминаха и тазгодишните летни инициативи от Лято

...
Под мотото #ПриНасЕВесело преминаха и тазгодишните летни инициативи от Лято
Коментари Харесай

Над 1100 деца и тийнейджъри участваха в Лято в библиотеката във Враца

Под мотото #ПриНасЕВесело минаха и тазгодишните летни начинания от „ Лято в библиотеката 2022 “, оповестиха от управлението на Република България " Христо Ботев " във Враца.
Програмата за следващ път имаше за цел да обхване всички възрасти, като стремежът бе към занимания, които подтикват креативното мислене и творчеството, прочувствената и обществената просветеност. Малчуганите до 7 година интензивно се включиха в приказна лятна читалня навън в градинката зад паметника на Христо Ботев, която всяка сряда ги събираше на сянка и седянка с книжки в ръка, танци и преносими игри. Известни харизматични персони от града бяха специфични посетители на библиотеката и четоха традиационни и модерни приказки на най-малките фенове на книжките. По-големите измежду тях показваха себе си в работилница „ Лято в бурканче ”, където имаха опция да развиват своята прочувствена просветеност посредством прекарване. В продължение на 6 седмици всяко дете събираше в своето красиво украсено бурканче всички безредици, завършения, срещи и нови прекарвания, които му се случваха през лятото, с цел да може, когато на открито завие зла зима, да го отвори и да се постопли от загатна за претърпяното в слънчевите летни дни. Към креативен настроените малчугани бе ориентирана работилницата „ Фабрика за истории ”. Там откриха опция за изява феновете на каламбурите с думи и на заплетени разкази с непредвиден край. 
Всеки четвъртък в „ Детски отдел “ и във филиала на Регионална библиотека дребни сръчковци участваха в най-креативната измежду работилниците. В нея децата изпробваха креативните си благоприятни условия на ръцете си, като създаваха красиви произведения от хартия, картон, вълна, дърво, както и от материали за преработване. Всяко от творенията те можеха да си отнесат у дома и да го употребяват или да му се радват. Разучиха техники като тъкане, декупаж, мозайка, плетене на кошница и др. 
Тийнейджърите откриха своето предопределение в Ателието за подкасти “От младежи за теийнейджъри ” и сътвориха два епизода по тематики, които вълнуват тях и техни връстници. 
За край на „ Лято в библиотеката ” всички малчугани, събрали най-вече печати от присъединяване в самодейностите, бяха поканени на специфичен уъркшоп по танци под ритмите на музиката от „ Цар Лъв ”. 
През летните месеци, библиотечните експерти организираха общо 55 събития в границите на програмата „ Лято в библиотеката ”. Участие взеха общо 1 150 деца и младежи.
" Благодарим на всички запалянковци и на нашите всеотдайни доброволци, които бяха неразделно с нас през цялото приказно „ Лято в библиотеката “! Очакваме Ви и идната година по същото време ", пишат от управлението.
 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР