Под мотото Към сцената и към екрана“ премина уъркшопът на

...
Под мотото Към сцената и към екрана“ премина уъркшопът на
Коментари Харесай

Носителят на „Оскар“ Димитър Маринов проведе уъркшоп в ЮЗУ „Неофит Рилски“ 

Под мотото „ Към сцената и към екрана “ мина уъркшопът на Димитър Маринов в Югозападния университет „ Неофит Рилски “. Той бе посетител по покана на доцент доктор Клавдия Камбурова, учител във Факултета по изкуствата, където към този момент е докторант.
Димитър Маринов стартира срещата с думите: „ Идеята на този семинар е не да ви изучавам, а да ви подскажа “ и добави, че работи 12 години по програмата, която ще показа.
Уъркшопът мина в 2 сесии, отдадени на театъра и киното. Актьорът приказва пред студентите за своя дълготраен опит в България и по света. За пръв път той показа, че 9 години се е занимавал с спектакъл в Съединените щати и е първият български артист, играл на Бродуей. Интерес измежду многочислената аудитория провокира и разказът му за студентските години, когато негови преподаватели са били Тодор Колев и Крикор Азарян.
Събитието продължи с осъществяване на етюди, в които се включиха част от присъстващите студенти. Изпълненията им бяха режисирани от самия Димитър Маринов, който с присъщото си възприятие за комизъм провокира бурните овации на публиката.
В рамките на уъркшопа протече ползотворна полемика, по време на която бяха разисквани смисъла на отношението, страстите и държанието за актьорската специалност, връзката сред човешкото и актьорското самочувствие, разликите сред европейското и американското кино.
„ За да бъдеш добър артист, би трябвало да станеш по-добър човек “, бе посланието на Димитър Маринов към бъдещите актьори.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР