Под контрол е развитието на заболяването коронавирус. Днешните високи данни

...
Под контрол е развитието на заболяването коронавирус. Днешните високи данни
Коментари Харесай

Д-р Бойко Пенков: Засега няма показания за крайни мерки срещу коронавируса

Под надзор е развиването на болестта ковид. Днешните високи данни се дължат на забавяне в отчитането на резултатите от два дни, изясни зам.-министърът на опазването на здравето доктор Бойко Пенков.

" Следиме всичко. Инфекцията се популяризира на клъстерен принцип - избрани колективи, производства, лечебни заведения, домове за обществени услуги. Оттам идват доста бройки едновременно. Опитваме се да наложим тук-там за публично прилагане избрани правила, с цел да ограничим разпространяването на ковид ", съобщи доктор Бойко Пенков.

Засега няма показания да се стига до крайни ограничения, съобщи още той.

" Ние би трябвало да се научим да живеем в тези нови условия. Разчитаме на науката да стартираме да лекуваме ковид ", добави доктор Пенков.

Не всички лечебни заведения поддържат коронавирус отделения, само че има задоволително места за лекуване на заболели. В момента има налични 8400 кревати, заети са единствено 1221, сподели още зам.-министърът на опазването на здравето.

Има средства до края на годината, с цел да може да се покрие труда на хората, които имат директен допир с заболяването ковид, увери доктор Пенков.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР