Почти всяка година в NBA се появява някое младо момче

...
Почти всяка година в NBA се появява някое младо момче
Коментари Харесай

Словенското момче, което задмина Майкъл Джордан

Почти всяка година в NBA се появява някое младо момче със забележителни качества, към което има огромни упования.
 Майкъл Джордан, The Last Dance и дарението от 2 милиона $, което направи към хранителни банки в Америка
Какво направи Майкъл Джордан с милионите от The Last Dance

Човек за образец

Случаят беше тъкмо подобен и в Лука Дончич, който през 2018 година беше определен под номер три в драфта от Атланта Хоукс, само че незабавно беше сменен и в последна сметка се оказа в Далас Маверикс.

Очакванията към словенското момче бяха огромни, тъй като той не идваше от някой американски лицей, а от тима на Реал Мадрид, където впечатляваше с изявите си. И незабавно се зароди въпросът дали Дончич може да се окаже идващият европейски избавител за Далас след Дирк Новицки.

И Лука доста бързо стартира да демонстрира и на почитателите, и на противниците си, че с него смешка не трябва. Още в първия си сезон в NBA баскетболистът задмина Меджик Джонсън и се подреди на трето място в класацията за маркирани трипъл-дабъли от новобранец.

Силното показване на Лука Дончич продължи, с цел да доближи до миг, в който изпревари самия Майкъл Джордан, който не е загадка, че е считан за най-великия състезател в историята на този спорт.
 Янис Адетокумбо, новият му контракт с Милуоки Бъкс и върхът, който сложи
NBA има своя нов крал

Космически контракт за Янис Адетокумбо

Трипъл-дабъла на словенецът против Чикаго Булс беше негов 29-и в кариерата, с което задмина Въздушния, който приключи впечатляващата си кариера с 28 трипъл-дабъла.

Това достижение е още по-впечатляващо, когато осъзнаем, че това е два третият сезон на Лука Дончич в NBA. И в случай че продължава с тези темпове, умерено можем да чакаме, че в някакъв миг от кариерата си ще задмине и първенецът при отбелязването на трипъл-дабъл - Оскар Робътсън.

Легендата на Синсинати Роялс (днес Сакраменто Кингс) приключи кариерата си с впечатляващите 181 трипъл-дабъла. Във врата му обаче диша Ръсел Уестбруук, който може да се похвали с маркирани 150 все още.
 Ще надмине ли Ламело Бол брат си Лонзо и ще успее ли да се подреди измежду най-хубавите в NBA
Ще надмине ли Ламело Бол брат си Лонзо

И ще се подреди ли измежду най-хубавите в NBA

Да, сега Дончич е много надалеч от това даже да си намерения, че може да доближи тази численост, само че отново споделяме, в случай че задържи темпото, с което се развива и играе, може да се трансформира в най-великия европеец, играл в Лигата на извънземните.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР