Почти всички сръбски деца, пътували с автобуса, който катастрофира на

...
Почти всички сръбски деца, пътували с автобуса, който катастрофира на
Коментари Харесай

Сръбският посланик след катастрофата: Благодаря, братя българи

Почти всички сръбски деца, пътували с рейса, който катастрофира на Автомагистрала " Тракия ", от през вчерашния ден към този момент са в Република Сърбия. Две момчета в най-тежкото положение са в болница - в " Пирогов ". Има още едно семейство - татко, майка и три дъщери, които са останали в болничното заведение в Стара Загора. Там е и един възрастен, който е ампутиран крак. Всички останали към този момент са в Република Сърбия и се надяваме след няколко дни ще бъдат у дома при своите фамилии. Това сподели пред Българска национална телевизия посланикът на Република Сърбия у нас Желко Йович.

" Лично аз и и всички мои другари в Сърбия, всички сръбски институции сме доста удовлетворени за всичко, което са получили нашите жители след тази ужасна злополука. В такова едно състояние в никакъв случай човек няма по какъв начин да е удовлетворен, когато се случи, само че когато виждаш една друга нация, различен народ - приятелски, другарски, когато виждаш по какъв начин се грижи за твоите жители, че всички са дружно, работят незабавно, незабавно и като един, няма по какъв начин да не си удовлетворен. Това споделих на моите български другари през вчерашния ден - в случай че трябваше да се случи такава злополука е добре, че се случи в България ", сподели посланикът.
" Благодаря, братя българи, благодаря на всичките институции, на кмета на Стара Загора, на елементарните хора. Тук не бяха единствено институции. В първия миг виждахме реакция на елементарни хора, които са се прибирали от морето, които реагираха незабавно, не са мислили за себе си, за своите деца в колата, само че са мислили по какъв начин да оказват помощ на децата, които се нуждаят от помощ. Много благодаря на всички, които са взели участие ", сподели Желко Йович.

Посланикът сподели още, че злополуката е тематика номер едно в Сърбия и се разисква кой е отговорен и за какво се случи.

Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР