Почти всички сигнали, които са постъпили на горещата телефонна линия

...
Почти всички сигнали, които са постъпили на горещата телефонна линия
Коментари Харесай

Почти всички сигнали за нарушения в туризма са за шумни заведения

Почти всички сигнали, които са постъпили на горещата телефонна линия за нарушавания в туризма, са за шумни заведения. Това заяви през днешния ден във Варна вицепремиерът Валери Симеонов, който взе участие в съвещание на регионалния координационен център по туризма. Той добави, че постъпилите сигнали са стотици, като някои от тях се повтарят за избрани заведения.

Според вицепремиера е належащо да има законодателни промени, които да дават по-широки пълномощия на контролните органи, с цел да могат да правят по-крайни дейности във връзка с нарушителите.

Симеонов сподели, че когато по отношение на нарушителите не се работи бързо, изрично и не се стигне до последна мярка, те не престават с нередностите.

По думите му тези нарушавания водят до опорочаване на туристическия сезон като цяло. Валери Симеонов сподели, че би трябвало да си сложим цел да привличаме по-платежоспособни туристи и да разтеглим сферата на услугите, да се включи по-разнообразен тип туризъм, тъй като това притегля хората и те го търсят.

По време на съвещанието от Националната организация по приходите във Варна оповестиха, че от началото на лятото са направили 4637 инспекции, като са установени 373 нарушавания.

Издадени са 104 заповеди за запечатване на търговски обекти. Служители на НАП-Варна са ревизирали 110 хотели и къщи за посетители, като повече от 10 такива обекта са запечатани.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР