Почти всички полети от и до германското летище Кьолн/Бон са

...
Почти всички полети от и до германското летище Кьолн/Бон са
Коментари Харесай

Отмениха стотици полети в Германия заради стачка на летищата

Почти всички полети от и до немското летище Кьолн/Бон са анулирани през днешния ден заради стачка на чиновниците с искане за повишение на заплатите, съобщи ДПА. Няма да бъдат осъществени и огромна част от полетите от и до аерогара Дюселдорф.

Само два (от и до Виена) от 136-те полета, планувани за през днешния ден през летище Кьолн/Бон, са осъществени. Много от полетите са ориентирани към други аерогари. Засегнати са към 15 000 пасажери.

Летище Дюселдорф заяви, че са анулирани 205 от 330 полета. Към други летища са ориентирани 29, а 7 са отсрочени за идващия ден, заяви Ройтерс.

Стачката е проведена от профсъюзите " Ферди " (Verdi) и " Комба " (Komba). Те упорстват за нараствания на заплатите на летищните чиновници с 10,5 % или с по 500 евро на месец, съобщи Българска телеграфна агенция.

Германските държавни представители, които участваха в договаряния със синдикатите, предложиха заплатите да бъдат нараснали с 5 % на два стадия. Те оферират и на чиновниците еднократно да бъдат изплатени по 2500 евро.

В стачката вземат участие и заети в публичния превоз, в публичните служби и детските градини в немската провинция Северен Рейн-Вестфалия.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР