Почти всички (около 95%) руски телекомуникационни оператори планират да повишат

...
Почти всички (около 95%) руски телекомуникационни оператори планират да повишат
Коментари Харесай

В Русия вдигат цените на мобилните услуги

Почти всички (около 95%) съветски телекомуникационни оператори възнамеряват да покачат цените си през идната година. Това заяви " Известия ", базирайки се на резултатите от годишно изследване, извършено от осведомителната и аналитична организация TelecomDaily.

Проучването демонстрира, че съвсем половината от фирмите (49%) ще усилят цените на мобилните услуги с 10-15%. Около 22% от телекомуникационните компании обаче се готвят да усилят цените с 20% или повече %. Около една четвърт (24%) от мобилните оператори са показали, че растежът на цените им ще бъде 3-10%.

Отбелязва се, че две трети от участниците в изследването са показали като главен фактор, влияещ върху повишението на цените за връзки, дефицитът на нужното съоръжение и увеличението на неговата стойност.

От Федералната антимонополна работа (ФАС) са споделили за изданието, че във ведомството все още не е постъпила информация за планувано нарастване на цените за телекомуникационни услуги. В случай на откриване на голословно нарастване на цените на информационните услуги, ведомството ще предприеме антимонополни ответни ограничения, допълват от там.

Освен това, от Министерството по цифровизацията акцентират пред " Известия ", че при модернизацията на мрежите и обезпечаването на качествени връзки би трябвало да се регистрират ползите на клиентите. Също по този начин, покачването на цените би трябвало да бъде обосновано и да не надвишава инфлацията, прибавят от министерството.
 Англия е напът да забрани индексацията на мобилните проекти
Англия е напът да забрани индексацията на мобилните проекти

Половината клиенти на телекомите в страната не знаят, че сметката им пораства поради инфлацията
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР