Почти всеки желае да промени личността си по някакъв начин“

...
Почти всеки желае да промени личността си по някакъв начин“
Коментари Харесай

Как човек може да промени личността си

„ Почти всеки желае да промени личността си по някакъв метод “ – това е началото на нова публикация, която дава обещание да опише в детайли четири механизма, посредством които всеки може да реализира това. Но нямайте огромни упования – в нов преглед професор Джошуа Джей Джаксън от Вашингтонския университет в Сейнт Луис и доктор Аманда Джей Райт от Университета в Цюрих споделят, че дребните промени са оптималното, на което можете да се надявате.

За всеки детайл от личността ви, който бихте желали да измененията, би трябвало да определите три неща:, които са ви нужни, с цел да извършите промяната;, която ще помогне на смяната да се задържи, като отчитате както задействащите, по този начин и подсилващите фактори в нея; и, които ще ви оказват помощ да подкрепите мечтаната от вас смяна на допустимо най-вече места.

Звучи просто? Може би. Но в реалност този тип работа е сложна и изпълнена със пречки.

„ Само желанието за смяна не е задоволително. Като цяло личността е доста поредна и постоянна система, тъй че не е изненадващо, че нейната смяна е сложна “, пишат създателите на обзора.

Но в случай че в действителност чувствате, че даден аспект от личността ви ви спъва, сходна рамка може да бъде положително начало. В диалог с Medical News Today психологът доктор Емили Мур, която не е взела участие в прегледа, изяснява, че съгласно нея тези три точки съставляват „ груба скица за това по какъв начин да започнете да променяте личността си “.

Въпреки това тя предизвести, че е значимо първо да се запитате за какво желаете да извършите смяна.

„ Ако чувствате, че би трябвало да сте по-екстравертни, тъй като това е обществено оценено, а не тъй като ви се коства персонално на вас значимо, е малко евентуално да съумеете да поддържате воля през целия развой на смяна “, споделя Мур.

Така че, в случай че ще действате, би трябвало да е по верните аргументи.

Авторите на прегледа изясняват, че значими житейски събития, като започване на нова работа, пренасяне в друга страна или ставане на родител, могат да дават и четирите механизма за възникване на смяна, само че най-много тригери и подсилващи фактори. Ако по-късно някой реши, че харесва това, което вижда в личността си, може да бъде в положение да предприеме дейни стъпки към по-трайно консолидиране на тези промени.

Струва си да се помни, че някои хора може да имат доста съществени аргументи да желаят да бъдат по-малко тревожни или по-общителни, да вземем за пример. Изводът от проучването е най-много, че не е наложително личността да бъде статична – измененията са вероятни и има някои подкрепени с доказателства способи за постигането им.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР