Почти всеки човек е изпадал в неочаквана ситуация, когато съвсем

...
Почти всеки човек е изпадал в неочаквана ситуация, когато съвсем
Коментари Харесай

Най-лесният кекс, който се прави за 5 минути!

Почти всеки човек е изпадал в непредвидена обстановка, когато напълно изненадващо и без предизвестие му се тропнат посетители на вратата, а той, горкият, няма безусловно нищо на разположение, с цел да може да ги почерпи. А на някой от вас случвало ли се е?
Има моменти, в които в действителност ще ви се наложи да подготвите безусловно за минути нещо, с цел да избегнете неприятна излагация /особено, в случай че тъкмо в този момент близкия хранителен магазин е... в проверка, да кажем/. В този случай, едно бързо направено и изпечено кексче може да се окаже вашето избавление. Още повече, че сигурно е доста по-впечатляващо и респектиращо да почерпите с нещо, приготвено персонално от вас, а не просто купено.
Днес ви споделяме една рецепта, за най-бързото и вкусно кексче, което може да приготвите в действителност за нула време!
Съставки:
- две чаши пшеничено брашно
- две яйца
- една чаша захар
- една чаша кисело мляко
- една чаша олио
- 100 грама стафиди
- 10 г бакпулвер или сода
- ванилия
Сега идва ред на подготовката: 
Кексовото тесто става доста бързо и елементарно, и не е належащо да се изчаква да шупва или да се прибира в хладилника. Използвайте миксер и смесете яйцата, киселото мляко и жарта. След това постепенно започнете да добавяте брашното, като непрестанно разбърквате сместа. Прибавете ванилията, стафидите и бакпулвера, и още веднъж деликатно разбъркайте добре всичко. Ето - тестото е готово!
Изпичане:
Поставете тестото в авансово намаслена тава или формичка за кекс. Загрейте авансово фурната и започнете да печете кекса при заложена температура от 180 градуса. Ще са ви нужни към 30 - 35 мин. Задължително проверете по оня остарял и потвърден метод дали кекса е подготвен - този на който са ни учили нашите баби, с съчка за зъби.
Сами ще се уверите с вашите посетители какъв брой нейно, пухкаво и вкусно е станало кексчето. Със сигурност това е най-лесния кекс, които до момента сте правили!
Още ли четете, или към този момент хукнахте да го приготвяте?

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР