Почти сигурно новият управител на Националната здравноосигурителна каса ще бъде

...
Почти сигурно новият управител на Националната здравноосигурителна каса ще бъде
Коментари Харесай

Станимир Михайлов ще е най-вероятно новият управител на НЗОК

Почти несъмнено новият шеф на Националната здравноосигурителна каса ще бъде Станимир Михайлов. Това оповестява осведомителна организация " ", като се базира на свои източници. В момента Михайлов оглавява борда на болница УМБАЛ " Лозенец ".

Припомняме, че през днешния ден изтича срокът за номинациите за шеф на НЗОК.

Управяващите се схванаха за промени в Закона за здравното обезпечаване, като отсега нататък от Народното събрание ще бъде избиран освен шефа, само че и подуправителя на НЗОК. С новия закон доста ще бъдат увеличени пълномощията на подуправителя. Номинациите и за двата поста евентуално ще бъдат поделени като за шеф ще се състезават хора на ПП-ДБ, а за подуправител се чака нова кандидатура на ГЕРБ-СДС.

Кой е Станимир Михайлов?

Той е магистър по стопанска система, приключил ВМИ Карл Маркс през 1987 година Кариерата на Станимир Михайлов ненадейно набира скорост в Токуда банк АД, под ръководството на Румен Сербезов. Последният е прочут с това че е бил помощник на Първо основно ръководство на Държавна сигурност и секретар на Централен комитет на Българска комунистическа партия. Освен българският консорциум Токуда, е управлявал Мултигруп през 90-те години и е бил част от кръга " Монтерей ", като главно е свързван с имената на Виктор Вълков и Любен Гоцев. След отстраняването на Румен Сербезов от Токуда банк, Станимир Михайлов влиза в борда на банката на Петя Славова - Инвестбанк АД, само че за малко. След това към 10 години е притежател и шеф на дребна компания, до появяването му още веднъж през 2022 година като ръководител на Съвета на шефовете на болница " Лозенец " по времето на проф. Асена Сербезова, написа още Агенция Фокус.

До кандидатурата на Станимир Михайлов се стигна откакто изборът на шеф претърпя непредвиден поврат. Преди седмица предходният кандидат Иванка Динева, препоръчана от ГЕРБ, изтегли единодушието си и се отхвърли да взе участие в избора, а номинацията проф. Жени Стайкова, препоръчана от Българска социалистическа партия, не бе утвърдена от народните представители. Като евентуални претенденти за поста се спрягаха още и имената на доктор Илко Семерджиев - някогашен министър на опазването на здравето, доцент Момчил Мавров - шеф на кабинета на служебния министър Асен Меджидиев и ръководител на Надзорния съвет на НЗОК, доктор Бойко Пенков - заместник-министър на опазването на здравето в настоящия кабинет и доктор Благомир Здравков - шеф на държавната профилирана болница по детски болести.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР