Почти съм убеден, че приемането на България в Шенгенската зона

...
Почти съм убеден, че приемането на България в Шенгенската зона
Коментари Харесай

Вътрешният министър за влизането ни в Шенген до края на годината

Почти съм уверен, че приемането на България в Шенгенската зона ще стане до края на годината . Гласуването е в края на септември, средата на октомври. Това съобщи министърът на вътрешните работи Калин Стоянов, представен от Българска национална телевизия.

Той взе участие в съвещание на Съвета по вътрешни работи в Люксембург. Основните тематики, които бяха дискутирани са миграцията и Шенген.

Стоянов уточни, че наличието му на съвета е ясна поръчка на за уговорката му за приемането на страната в Шенген до края на календарната година. Министърът организира диалози с и, които блокираха присъединението на България в Шенген през 2022 година

По думите му от братя Галеви не би трябвало да повлияе отрицателно на България . Няма страна по света, която да не може да бъде премината нелегално, счита той.

Стоянов акцентира, че в България от време на време се задържат лица, които са оповестени за интернационално търсене . Основното нещо, което ние ревизираме сега и съм сигурен, че ще стигнем до някакъв резултат това е метода, по който е влезнал въпросния човек в страната, разясни министърът.

Вътрешният министър уточни, че България ще получи в допълнение 45 милиона евро от Европейска комисия за техническо застраховане на държавната граница , за пазаруване на високопроходими коли, както и за възнаграждение на възнагражденията на граничните служители на реда. Страната ще продължи да търси финансова помощ от Брюксел за защитата на външната граница, сподели още той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР