Почти половината от населението на Земята – 46 % или

...
Почти половината от населението на Земята – 46 % или
Коментари Харесай

Почти половината от населението на планетата живее с по-малко от 5,5 долара на ден


Почти половината от популацията на Земята – 46 % или 3,4 милиарда души се борят за угаждане на главните си потребности и живеят с по-малко от 5,6 $ дневно, излиза наяве от отчета на Световната банка, отдаден на бедността. Световната банка разгласява отчета в сряда, когато се отбелязва Международният ден на битката за очистване на бедността, като документът визира обстановката от 2015 година
„ Над 1,9 милиарда души или 26,2 % от популацията на света през 2015 година е живяло с по-малко от 3,2 $ дневно (линия на беднотия в страните с равнище на приходите под средните). Около 46 % от популацията на земята е живяло с по-малко от 5,5 $ дневно (при линия на беднотия за страните с равнище на прихода над средния) “, се споделя в отчета.

Независимо от намаляването на извънредно бедното население (extreme poverty), разполагащо с по-малко от 1,9 $ дневно до 10 % от цялото на селение в света през 2015 година, проблемите на бедността както и преди се резервират, а темповете за стесняване се забавят. Това е обвързвано с това, че вследствие на икономическото развиване се е основала обстановка, когато огромна част от бедното население на света в този момент живее в по-богатите страни, считат от Световната банка.

„ Необходимо е да се дефинира спомагателна линия на бедността и да се прегледа по-широко схващане за проблемите на нищетата “, означават от банката.

В отчетът се отбелязва, че с най-бързи темпове с казуса се оправят Източна Азия и Тихоокеанския район, където приходът на най-бедните 40 % от популацията е повишен с 4,7 % от 2010 година до 2015 година Делът на живеещите в последна мизерия хора в този район е понижен със същите обилни темпове спрямо всички останали райони.

В доста от страните в Европа и Централна Азия се следи закъснение на растежа на приходите на бедното население. Освен това в района се следи и най-ниският % на население, живеещо под линията на бедността както от 3,2 $, по този начин и от 5,5 $ дневно. 11 % от популацията, разполагащо с по-малко от 3,2 $ дневно, а също по този начин 26 % с 5,5 $ се падат на страните от Латинска Америка. В Южна Азия внезапно са нарастнали приходите на бедстващото население, понижава и каузи на хората в последна мизерия. При това 80 % от популацията в този район през 2015 година също по този начин е живяло с не по-малко от 5,5 $ дневно.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР