Почти половината от 16 000 работници признават в анкета, че

...
Почти половината от 16 000 работници признават в анкета, че
Коментари Харесай

48% от служителите признават, че AI е по-добър от тях в рутинни задачи

Почти половината от 16 000 служащи признават в анкета, че изкуственият разсъдък към този момент е по-добър от тях в " рутинни задания ". Това сочи проучване във Англия за резултата на AI върху работните места.

Според редица проучвания милиони работни места са застрашени от автоматизация - само че множеството предвиждат това да се случи в идващите години. 

Част от интервюираните служащи - един от трима - се усещат уверени, че изкуственият разсъдък ще има позитивен резултат върху тяхната работа. 90% пък имат вяра, че ще могат да се приспособяват към измененията през идващите 5 години.

Много признават, че към този момент употребяват скрито ChatGPT на работа, с цел да ускорят нормалната си работа. И правят оценка изкуственият разсъдък като доста подобаващ за повтарящи се задания. Но акцентират, че към момента се считат за по-добри в сериозното мислене, творчеството и прочувствената просветеност.

Чии специалности са най-силно застрашени от AI? По всяка възможност първо ще бъдат автоматизирани административните и секретарски позиции. Очаква се да бъдат наранени най-много млади дами.

Анкета измежду 600 главни изпълнителни шефове по света демонстрира, че доста от тях към този момент пращат нови служащи на базови курсове за прилагане на AI.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР