Почти не съществува човек, който да не обича да си

...
Почти не съществува човек, който да не обича да си
Коментари Харесай

Ако направите това, докато готвите руло Стефани, резултатът ще е перфектен

Почти не съществува човек, който да не обича да си похапва руло Стефани. Сочна кайма, ароматни зеленчуци и хрупкава коричка, които те карат да се чувстваш специфичен, до момента в който си на трапезата.

Някои домакини обаче към момента не могат да се допрян до този идеален краен резултат. Понякога рулото се получава изсъхнало, различен път зеленчуците са безвкусни или пък нещо друго. Истината е, че изработката на този кулинарен шедьовър, както всичко останали, си има своите тънкости и специфики, които не трябва да се подценяват.

Днес ще ви разкажем по какъв начин тъкмо би трябвало да обработите всеки един от продуктите, включени в рецептата, в случай че желаете цялото ви семейство да ви поздрави за отлично сготвената вечеря.
Ето по какъв начин се подготвя съвършеното руло Стефани
Когато приготвяте руло Стефани, най-добре е да си купите месо, което сами да смелите на кайма. За предпочитане е да смесите няколко типа – телешко, свинско и говеждо. Винаги добавяйте 30% свинско месо, тъй че най-после вечерята да не е прекомерно суха.

Когато каймата е към този момент подготвена, можете да я овкусите с малко сос барбекю или кетчуп, усетът й ще е доста по-богат и кондензиран. Разбира се, не забравяйте да добавите и обичаните си подправки – чубрица, черен пипер, сол, червен пипер или друго, с което сте привикнали да овкусявате готовата към този момент кайма.

Зеленчуците, които са част от плънката на рулото, наложително би трябвало да преминат през термична обработка, в случай че желаете да не са просто заряд, а едно превъзходно допълнение към останалите усети. Не ви съветваме да ги задушавате или варите, най-добре би било да ги запържите в напълно малко лой, до момента в който не заловен златист тен. Така ще са доста по-нежни и ароматни.

 Цялото семейство го обича - това е съвършеното Руло Стефани Цялото семейство го обича - това е съвършеното Руло Стефани
Руло Стефани е ядене, което е уместно както за обедното ви меню, по този начин и за вкусна вечеря. Българите доста го обичаме и постоянно сме гот...

Хлябът, който се прибавя към каймата, постоянно би трябвало авансово да се овлажни. Това може да се случи с вода или с мляко. За предпочитане е да заложите на млечния артикул. Така заварката ще е още по-добра.

След като сте омесили каймата, овкусили сте я, добавили сте хляба и всички останали подправки, оставете я да си почине известно време. Това е неписано предписание, което всеки занаятчия готвач съблюдава.

Едва тогава подредете зеленчуците, увийте на руло и печете в авансово загрята фурна, до момента в който не хване златиста коричка.

Да ви е вкусно!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР