Почти едновременно с речта на Владимир Путин за частична мобилизация

...
Почти едновременно с речта на Владимир Путин за частична мобилизация
Коментари Харесай

Владимир Овчинский: И Си Цзинпин се готви да скочи

Почти по едно и също време с речта на Владимир Путин за частична готовност На 21 септември 2022 година китайският водач Си Цзинпин на конференция за националната защита и военните промени в наличието на висши представители на Централния боен съвет, Народната въоръжена полиция и военните академии на КНР сподели, че китайската войска " би трябвало да се концентрира върху подготовката за война ".

Подобно изказване би трябвало да се преглежда най-малко по два метода.

1. Увереността на Си Цзинпин, че ще резервира водачеството си след 20-ия конгрес на партията.

На 20 септември 2022 година „ Нешънъл Интерест “ разгласява публикация на американския анализатор на разузнаването Брайън У. Каг „ Си Цзинпин няма да отиде на никое място “.

То заключава: „ Първото задгранично пътешестване на Си след експлоадирането на КОВИД-19 до срещата на върха на Шанхайската организация за съдействие в Узбекистан демонстрира убеденост в неговата политическа позиция вкъщи. “

Лидерът на КНР и ККП, Си Цзинпин, написа Каг, се сблъсква с доста проблеми по пътя към своето водачество. „ Китайската стопанска система минава през най-голямата си рецесия от десетилетия, в това число на жилищния пазар, претрупан със свръхкапацитет, невиждани равнища на дълг, причиняващи спад на задграничните вложения, и банков бранш, разтресен от несигурността на обществото по отношение на отбраната на капитала си. Вертикалната консолидация на политическата власт на Си Цзинпин на всички равнища на партията и страната провокира неодобрение измежду елита, изключително в навечерието на 20-ия партиен конгрес.

Опасенията за сигурността също изобилстват, отбелязва Каг, защото Китай е изправен пред западната съпротива против военните си нахлувания в Южнокитайско море и Тихия океан. Ограниченията върху износа в полупроводниковия бранш на Китай и спирането на връзките на съдействие с китайските отбранителни предприятия краткотрайно нанесоха удар на желанието на Китай да следва своята политика за гражданско-военен синтез.

Въпреки това Каг заключава, че макар тези проблеми „ няма същинска битка за власт на елита в Китай или каквото и да е сходство на проведена политическа група, която би могла съществено да се опълчи на консолидираното ръководство на Си “.

Си е концентриран върху напредъка с амбициозната си икономическа стратегия. Китайската национална банка неотдавна разгласи понижаване на лихвените проценти, с цел да подтиква растежа, до момента в който останалият свят се бори с възходящите покачвания на лихвите, с цел да противодейства на инфлацията. Тъй като глобите засягат съветската стопанска система и усложняват комерсиалните покупко-продажби в Евразия, китайският юан се трансформира в привлекателна опция за страните, които се стремят да сведат до най-малко потреблението на щатския $. Юанът не работи в свободно плаваща валутна система, тъй че КНБ дефинира централен паритетен курс, който разрешава на китайското държавно управление да манипулира цената му по избор. Доверието на Китай в неговата валута е мощно. Последните отчети подчертаха решението на Русия и Китай да употребяват локални валути за търговия с сила. Въпреки че юанът към момента изостава доста от щатския $ в световната си приложимост, неналичието му на приемане като съществена аварийна валута дава на Пекин повече еластичност да девалвира юана в сходство с световните стопански опасения и всевъзможни отрицателни геополитически развития.

Китайската самодейност „ Един пояс, веднъж “ и обвързваните с нея предприятия като Глобалната самодейност за развиване и Инициативата за световна сигурност бяха подложени на надзор заради обществени отчети от западни страни по отношение на китайския модел на задгранични вложения, учреден на задължения и липса на бистрота. Въпреки това ККП обществено декларира, че тези „ несгоди “ не тревожат доста Си. Той продължава да употребява общи обществени начинания за разширение на въздействието и вложенията на Китай в чужбина, изключително в разрастващите се страни, изпитващи политическа и икономическа неустойчивост.

Ветеранът-анализатор на разузнаването Каг написа, че „ има действителност, с която учените и наблюдаващите на Китай би трябвало да се примирят: няма структурирана, сплотена опозиционна база, която да може законно да провокира висшия водач. Си постъпи умно, като резервира членовете на съперничещите си фракции на ККП в мощни партийни институции като Постоянния комитет на Политбюро и Централния комитет, като в същото време понижи хипотетичните им политически пълномощия, като издигна желаните от него претенденти в същите органи. Си желае да поддържа тип на единение и групово водачество в партията, доколкото те не могат да съставляват екзистенциална опасност за него. Си в последна сметка осъзнава, че се нуждае от способена администрация, с цел да ръководи, и компромисът на водачеството на по-ниски и междинни позиции облагодетелства личната му дарба да ръководи дейно. Нещо повече, първото задгранично пътешестване на Си след експлоадирането на КОВИД-19 за срещата на високо ниво на Шанхайската организация за съдействие в Узбекистан демонстрира убеденост в политическата му позиция вкъщи. Борбите за власт нормално се организират тъкмо преди свикването на партиен конгрес и това пътешестване послужи като увещание, че Си не е съществено угрижен за вътрешни партийни разтърсвания.

И най-после, разрастващият се софтуерен уред и уред за сигурност на Китай също дава на Си последна инстанция против всяка съпротива на позицията му. Вездесъщата система за наблюдаване „ Зорки Очи “ има за цел да управлява изцяло китайското население под контрола на полицията и разследващите организации. Партията също по този начин следи своите членове вкъщи и в чужбина, като дава на Си и неговите поддръжници система за навреме предизвестие за всевъзможни регистрирани съмнения за противоречие.

Веднага откакто Си пристигна на власт, той управлява спорните антикорупционни акции „ Лов на лисици “ и „ Небесна мрежа “, в които партията беше „ прочистена “ от повече от 5 милиона партийни членове за хипотетични държавни закононарушения. Си реализира същински печеливш резултат: той изкорени подкупните и хвърли в пандиза евентуални политически съперници.

Кампаниите за битка с корупцията също се трансфораха в скъп инструмент за подсилване на идеологическия надзор на Си Цзинпин върху партията и популацията, защото концепциите на му проникват в учебните стратегии, в бизнес бранша и даже в приложенията за смарт телефони.

Тъй като светът навлиза в епоха на световна неустойчивост и разнообразни рецесии, заради евентуални непредвидени условия в Тайван и риска от по-широка война на Съединени американски щати с Русия, ККП може да се сблъска с по-голяма реакция вкъщи, в случай че не се опита да облекчи икономическия и обществен статус от популацията.

Въпреки това Каг има вяра, че едно нещо остава ясно в кратковременен до средносрочен проект: Си няма да върви на никое място и той не се опасява да употребява цялостната мощност на държавната сигурност, с цел да обезпечи мястото си на върха на ККП и на цялото китайско общество.

2. Увереността на Си Цзинпин е, че всеки резултат от междинните избори в Съединени американски щати през 2022 година и новите президентски избори в Америка във всеки случай няма да намали равнището на борба сред Съединени американски щати и Китай, а в противен случай, ще го увеличи до по-високо равнище, рисково равнище.

Американски анализатори с друга партийна принадлежност неведнъж са изтъквали, че възможната победа на републиканците и Тръмп за Китай ще бъде още по-голямо " главоболие " от успеха на демократите. Например, в публикация на Блейз Мали в същия „ Нешънъл Интерест “ „ Доналд Тръмп не беше последовател на сдържаността във външната политика “ (20.09.2022 г.) се отбелязва, че надали е допустимо да се назова външната политика на Тръмп „ сдържана ”. По време на четирите години на поста му кабинетът и съветниците на Тръмп включваха Ники Хейли, Майк Помпео, Хауърд Макмастър и Джон Болтън. Никой от тях в никакъв случай не може да бъде упрекнат в „ самоограничения ". „ Неговата администрация ускори съперничеството сред Съединени американски щати и Китай, популяризираше военната мощност на Съединени американски щати. Политиките на Тръмп постоянно заобикалят дипломацията и скромността в интерес на милитаризма и провокациите. "

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР