Почти двучасов филм с разследване за двореца на Путин в

...
Почти двучасов филм с разследване за двореца на Путин в
Коментари Харесай

Навални: Путин живее в дворец за €1 милиард на брега на Черно море /видео/

Почти двучасов филм с следствие за ”двореца на Путин ” в Геленджик на черноморския съветски бряг бе публикуван от Фонда за битка с корупцията на Алексей Навални. Обектът е прочут още от 2010 година, след което избухна медиен скандал и комплексът с повърхност от съвсем 18 хиляди кв. м. бе закупен от предприемача Александър Пономаренко, който изясни, че ще го дострои и трансформира в хотелски комплекс.
Сега Навални твърди, че това комплицирано оборудване е погълнало 100 милиарда рубли (1.12 милиарда евро по днешния курс на рублата) и въпросната продажба е фиктивна.

Затова и създателите на следствието назовават схемата " най-големият подкуп в света ". Филмът е гледан над 3.3 млиона пъти все още на тази обява.

Дмитрий Песков, представител на президента, съобщи за Daily Storm, че не е виждал следствието, само че че президентът не има подобен парцел. " Не съм осведомен с следствието, само че мога да кажа, че това е остаряла ария. Преди доста години обяснихме, че Путин няма никакъв замък в Теленджик ", цитира изданието думите му.

Пономаренко бил платил единствено 350 хиляди $ (хиляда пъти по-малко от сумата, посочвана в медиите) и скоро по-късно ръководеща компания е станало сдружение на предприемача Николай Шамалов - същият, който е строил преди да научат публицистите за " двореца " върху повърхност от 68 хектара.

Във кино лентата се споделя, че на тази територия има хеликоптерна площадка, черква, амфитеатър, оранжерия със зимна градина (2500 кв. м), 80-метров мост, тунел в планната за връзка с плажа, в който има стая за дегустиране на вино с гледка към морето.

Околното пространство от 7 хияди хектара принадлежи на контраразузнаването ФСБ, само че до 2068 година било отдадено на компанията, притежаваща комплекса. Според ФБК единственият смисъл от такава интервенция е да се сътвори буфер към " двореца ".

Навални популяризира двучасов филм за " двореца на Путин " © Стопкадър от кино лентата.

ФСБ не разрешава да се лови риба към носа, на който е комплекса. Над територията има зона, неразрешена за полети и дронове.

Екипът на Навални демонстрира и скица на комплекса, за която твърди, че е получил от един от подизпълнителите, " объркан и разгневен от разкоша ". Планът е съпоставен с няколко фотоси на интериора от 2011 година и следствието твърди, че те подхождат на схемата.

В триетажния замък има басейн, сауни, хамами, спа зона, читалня, зала за пушене на наргиле, кино, маза, казино, 15-ина стаи за посетители, като основната е с повърхност от 260 кв. м.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР