Почти до минус 19 градуса паднаха температурите в Смолянско през

...
Почти до минус 19 градуса паднаха температурите в Смолянско през
Коментари Харесай

До минус 19 градуса паднаха температурите в Смолянско

Почти до минус 19 градуса паднаха температурите в Смолянско през миналата нощ.

Най-ниската измерена температура е била от минус 18,6 градуса в региона на Чепеларе, регистрираха от метеорологичната станция "Рожен ".

На Рожен тази заран живакът е паднал до минус 11,7 градуса. В региона на "Студенец " в Пампорово температурата е била минус 14, Смолян – минус 13,4 градуса.

През целия ден температурите в област Смолян бяха негативни. Пътните служби са нащрек.

Допълнително осоляване, опесъчаване и потребление на химически препарати за обработка на пътищата срещу заледяване. На Превала беше минус 15, сутринта беше и минус 16-17, изясни Рашо Милчев, механически началник в пътноподдържаща компания, представен от БТВ.

В чепеларското село Проглед, хората се запасяват с дърва още от лятото. Георги също е приготвил зимнината и дървата, тъй като знае, че зимата в планината е тежка.

Приготвили сме си дърва, вино, ракия и сме подготвени за два метра сняг, безапелационен е Георги Панайотов от село Проглед.

В идващите дни в Смолянско се чакат също доста ниски температури. Хубаво е хората, които потеглят на път в планината да бъдат с коли, оборудвани за зимни условия, да имат задоволително гориво и заредени акумулатори на мобилните телефони.

В понеделник в цялата страна ще продължи да нахлува леден въздух. Облачността ще е забележителна и тук-там ще превалява слаб сняг.

Код жълто важи за мразовит ден за цялата страна. Сутринта температурите ще бъдат сред минус 9° и минус 4°, оптималните - сред минус 4° и 1°. Температурите ще бъдат негативни през целия ден.

Във вторник и сряда минималните температури ще се намалят тук-там до минус 15°- минус 17°.

Най-актуалната прогноза за времето можете да видите ТУК
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР