Почти денонощие след началото на инвазията, Кремъл огласи... вехтата новина:

...
Почти денонощие след началото на инвазията, Кремъл огласи... вехтата новина:
Коментари Харесай

Акценти за 23 февруари – 2 март от Banker Weekly

Почти денонощие след началото на нашествието, Кремъл огласи... вехтата вест: военната интервенция против Украйна ще продължи толкоз дълго, колкото е належащо - според от нейните резултати и нейната целенасоченост. Говорителят на съветския президент Дмитрий Песков сподели също пред публицисти, че Москва има за цел да наложи „ безпристрастен статут “ на Украйна, нейната демилитаризация и елиминирането на „ нацистите “, каквито съгласно него има в страната. Той акцентира на " обстоятелството ", че руснаците поддържат военните дейности и изясни, че Москва не окупира Украйна, а й обезпечава ярко бъдеще. 

Тази година ще имаме три държавни бюджета – този от 2021 година, обновен, по който работехме до момента, новия, чието гласоподаване върви – с три месеца на „ валидност ”, и един идващ, обновен – за до края на годината. Какви ли не избрания се чуха за бюджета и всяко от тях пресилено оценъчно. Ние, предвид на това, че гласуваният текст има за цел да " тества "  промяната, да проучи как ще тръгне растежа, а по-късно да бъде коригиран, бихме го нарекли  " Учебен бюджет ".

Една от най-тежките отговорности в държавното управление на Кирил Петков е вменена на министъра на нововъведенията и растежа Даниел Лорер. Основата, на която той би трябвало да стъпи и да възвърне доверието на задграничните вложители в България, по-скоро наподобява на преносими пясъци - от горната страна всичко е наред, само че изпод - същинска пропаст! Само преди няколко дни Българска народна банка публично разгласи спад на задграничните вложения у нас от 54% на годишна база. 

Отлюспването беше детската болест на Съюз на демократичните сили, която той носеше в себе си още от самото си раждане и от която не само че не съумя да се излекува, ами я завеща на отрочетата си, подвизаващи се и през днешния ден на българската политическа сцена. Това заболяване сякаш не беше типично за " алената столетница ", само че по всичко проличава, че Корнелия Нинова е съумяла да го внесе на " Позитано " 20. Изключването и отстраняването с мотив и без мотив на хора, които имат мнение, друго от това на моментния партиен водач, през годините докара десницата до едни жалки и безпомощни ЕООД-та, които съставляват през днешния ден. Българска социалистическа партия като че ли е тръгнала по тези стъпки.

Търговската гилдия на Върховния касационен съд ще пояснява разнобоя в производствата по прекъсване на вписването на новите управления на държавните сдружения. Проблемът нашумя през предходната година с ударната замяна на част от директорските бордове, оставени от ГЕРБ в завещание на служебните държавни управления на Стефан Янев. Първи против тях и " допотопно " бавните правосъдни процедури възроптаха министрите на стопанската система и финансите Кирил Петков и Асен Василев. 

Казват, че има три типа хора: които вършат нещата да се случват, които гледат по какъв начин нещата се случват и които се чудят какво се е случило. Въпреки че някои още не са разбрали (или не желаят да разберат), президентът Румен Радев е от първия тип. От началото на първия си мандат до последния ден на втория, а несъмнено и по-късно, той преследва и ще преследва задачите, поради които завоюва високо публично доверие и поддръжка. Такъв е същинският водач – той работи, а не разяснява, съзерцава или мрънка.

Банковата система завърши 2021 година с активи от 135 милиарда лв.. Ръстът им по отношение на края на септември предходната година е 2.08%.  Струва си да се означи, че от лицензираните  25 банки у нас, 6 от които като  клонове на задгранични институции, първите 10 банки управляват 87.96% от всички активи на банковата система. 



Трябва да се знае, че когато приказваме за ток, България продължава да изразходва към 3,5 пъти повече сила за произвеждане на единица артикул. Отделно, че харчим 4-6 пъти повече запаси за производството на същата единица артикул. Това ни прави извънредно неконкурентни. В момента се чудим по какъв начин да нахраним народа с две древен риби, а в действителност би трябвало да научим хората по какъв начин да ловят риба. Как да създават сами електрическата енергия си. Вицепремиерът и министър на околната среда и водите Борислав Сандов в СТУДИО БАНКЕРЪ.



Мястото на банката ни е както в онлайн пространството, по този начин и в мобилния телефон, само че дано да не подценяваме и ролята на контактите през нашите филиали и центрове за контакт с клиенти. Най-общо бих споделила, че УниКредит Булбанк стабилно предлага на клиентите си опцията да изберат желания от тях канал. Днес над 80% от типовете интервенции могат да бъдат осъществени през някой от отдалечените ни канали, може да станете клиент напълно отдалечено, да инвестирате отдалечено, да заявите карта, вземете заем. Цветанка Минчева, основен изпълнителен шеф и ръководител на УС на УниКредит Булбанк, пред БАНКЕРЪ.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР