Почти 900 хиляди лева ще бъдат раздадени на партиите, коалициите

...
Почти 900 хиляди лева ще бъдат раздадени на партиите, коалициите
Коментари Харесай

900 000 лева получават партии и коалиции за медийна реклама преди вота

Почти 900 хиляди лв. ще бъдат раздадени на партии те, обединенията и инициативните комитети за финансиране на предизборната акция в медиите, се схваща от решение на ЦИК.

8 партии и 2 обединения, участващи както в президентската конкуренция, по този начин и в изборите за Народно заседание, ще получат по 80 000 хиляди лв.. Това са партии те " Българска социалдемокрация-Евролевица ", " Вътрешна македонска революционна организация ", " Български съюз за директна народна власт ", " Българско национално обединяване ", ВОЛЯ, " Глас национален ", Русофили за възобновление на отечеството ", " Правото ", " Атака ", " Общество за нова България ", и обединенията " Патриотичен фронт " и " Национално обединяване на десницата ".

На тях за всеки обособен избор страната дава средства за медийни пакети в размер на 40 000 лева Изборният кодекс гласи, че тази сума се отпуска на всички участници във вота, които нямат право на държавна дотация по Закона за политическите партии.

Останалите 7 партии , 9 инициативни комитета и 1 коалиция ще получат по 40 000 лв. за избора, за който са декларирали присъединяване. Сред тях е групировката " Продължаваме промяната " на някогашните служебни министри Кирил Петков и Асен Василев.

Инициативни комитети, записали кандидатска листа в изборите за народни представители на 14 ноември 2021 година, които имат право на медийни пакети в размер на 5000 лева са Давид Леви и Петър Низамов.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР