Почти 90% от хората в третата по население провинция на

...
Почти 90% от хората в третата по население провинция на
Коментари Харесай

90% от населението в китайската провинция Хенан е заразено с COVID-19

Почти 90% от хората в третата по население провинция на Китай към този момент са инфектирани с COVID-19, съобщи почитан чиновник през днешния ден, до момента в който страната се бори с невиждано повишаване на случаите, предава БГНЕС. 

Кан Куанчън, шеф на здравната комисия за централната провинция Хенан, съобщи на конференция, че " към 6 януари 2023 година процентът на инфектираните с Коронавирус в провинцията е 89,0% ".

При население от 99,4 млн. души, данните сочат, че към 88,5 млн. души в Хенан към този момент може да са инфектирани.

Посещенията в клиники за лекуване на тресчица са достигнали своя връх на 19 декември, споделя Кан, " след което са посочили непрекъсната низходяща наклонност ".

Китай се бори с внезапното увеличение на броя на случаите на Коронавирус след решението си от предишния месец да анулира траялите години наред забрани, карантини и всеобщи проби, които засегнаха стопанската система му и провокираха рядко срещани митинги в цялата страна.

Пекин е твърдо решен да продължи с възобновяването, като в неделя анулира наложителната карантина за всички идващи от чужбина и отвори границата си с полуавтономния южен град Хонконг.

Очаква се обаче инфекциите да набъбнат, защото в края на този месец страната чества Лунната нова година, а милиони хора ще пътуват от огромните градове, с цел да посетят уязвимите си възрастни родственици в провинцията.

По публични данни в първата вълна от предпразнични пътувания 34,7 млн. души са пътували в страната в събота - с една трета повече спрямо предходната година, съгласно държавните медии. 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР