Почти 6 милиона души - почти 1/3-та от населението на

...
Почти 6 милиона души - почти 1/3-та от населението на
Коментари Харесай

Почти 1/3-та от населението на Западните Балкани е емигрирало

Почти 6 милиона души - съвсем 1/3-та от популацията на Западните Балкани живеят в чужбина. Това заяви президентът на Европейската банка за възобновяване и развиване (ЕБВР) Сума Чакрабарти, представен от Българска национална телевизия и сръбското радио и телевизия.

Според анализите на Европейска банка за възстановяване и развитие балканските страни все по-често са напускани от висококвалифицирани фрагменти, в сравнение с от чиновници със междинни познания и умения.

Независимо, че имигрантите изплащат обилни суми по родните си места, техните гении се употребяват от други страни. В същото време парите, които имигрантите изпращат в своите родни места, не не оказват доста влияние върху развиването на страните. Причината - готовите пари лимитират и желанието за работа на тези, които са останали "у дома ".

Президентът на Европейска банка за възстановяване и развитие сподели още, че миграцията на квалифицирани служащи има негативно влияние върху продуктивността, само че отрицателен резултат на растежа може да оказва и отклоняването на нискоквалифицирана работна мощ.

"Емиграцията, изключително на млади подготвени фрагменти, е сериозен проблем за Западните Балкани. Тя е стимулирана от разликата в приходите в съпоставяне със страните от Европа. Но на миграцията въздейства и недоволството от вътрешните политически и стопански условия ", съобщи Сума Чакрабарти.

Според президента на Европейска банка за възстановяване и развитие решаването на казуса с миграцията ще е доста мъчно. Не става въпрос единствено за повишение на нивото на приходите, само че и за основаването на по-добри условия на живот на локално и национално равнище, посочи той.

По-добрите условия се показват в по-добро действие на публичните институции. Те би трябвало да служат на хората, вместо да усложняват живота им, безапелационен е банкерът.

Трябва също да се оферират и висококвалифицирани здравни грижи и обучение. Да има по-добра правосъдна система, в границите на която правосъдните процеси да са обективни и да няма забавено правораздаване.

Според него измененията ще изискват и достъп до качествено водоснабдяване, както и услуги за филтриране на отпадъчните води и по-чист въздух. Той посочи, че целите би трябвало да са по-добрите пътища и железопътен превоз.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР