Почти 400 жилищни сгради и социални институции в Новомосковск, Тулска

...
Почти 400 жилищни сгради и социални институции в Новомосковск, Тулска
Коментари Харесай

120-хиляден руски град замръзва без отопление

Почти 400 жилищни здания и обществени институции в Новомосковск, Тулска област, останаха без отопление заради повреда в градската топлоелектрическа централа в Новомосковск (GRES). Това оповестиха от градската администрация, представени от The Moscow Times.
 
Според публични лица повода за случая е щета на трансформатор. На мястото работят експерти, само че до момента не е било допустимо да се възвърне естественото действие на електроцентралата. В същото време температурата в града продължава да пада и сега е -13 градуса по Целзий.
 
Ръководителят на Новомосковск Руслан Бутов акцентира, че в 372 жилищни здания, 16 детски градини, 10 учебни заведения и болница " температурата на подаване на топлоносителя е понижена ".
 
 Топлоцентралата в град Новомосковск, Тулска област Топлоцентралата в град Новомосковск, Тулска област Източник: Bym-specteh.ru
Във връзка с случая бяха мобилизирани всички вероятни сили и средства за премахване на повредата. В момента експертите работят интензивно за премахване на повредата, само че температурата в жилищните здания към момента понижава.
 
През януари, заради повреди с комунални услуги, хиляди поданици на Московска област и други райони на Русия останаха без отопление. Случаи на спиране на топлоснабдяването са докладвани в разнообразни градове, в това число Климовск, Новосибирск, Перм, Пенза и Астрахан.
 
Жителите на Яхрома край Москва са без топлота към този момент трети ден. Предния ден градските управляващи оповестиха за стартирането на спешен казан, само че към момента няма отопление в 74 къщи, 5 детски градини и редица учебни заведения. Местните поданици са изготвили петиция, в която се твърди, че към 8000 души замръзват в града.
 
В Липецк също не престават да отстраняват последствията от повреда на топлопровода, която остави 42 къщи без отопление, сподели кметът на града Евгения Уваркина. Измина един ден от повредата на топлоснабдителната система.
 
Според губернатора на Липецка област Игор Артамонов жителите, чиито жилища са към момента студени, получават нагреватели. Спукване на отоплителния водопровод в Липецк се случи сутринта на 13 януари.
 
Властите дадоха обещание, че ще отстранят повредата още същия ден, само че времето за ремонт се забави. Длъжностните лица вкараха режим на нараснала паника в града.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР