Почивната база „Камчия“ на българското черноморско крайбрежие може да се

...
Почивната база „Камчия“ на българското черноморско крайбрежие може да се
Коментари Харесай

Руският външен министър заговори за "Камчия" и меката сила на Русия

Почивната база „ Камчия “ на българското черноморско крайбрежие може да се трансформира в идеалния пример за меката мощ на Русия в най-хубавия смисъл на тази дума.

Въпросът ще бъде прегледан на заседание на Съвета за сигурност на Руската Федерация с присъединяване на самия президент Владимир Путин. Това декларира съветският външен министър Сергей Лавров по време на чуване в Съвета на Федерацията – горната камара на съветския парламент, съобщи БГНЕС.

На въпрос на съветски сенатор дали не е време въз основата на „ Камчия да се сътвори съветски филантропичен център за прокарването на съветските ползи в Европа “, Лавров дава отговор:„ Проектът „ Камчия “ е неповторим.

Това е идеалният пример за мека мощ в най-хубавия смисъл на тази дума. Комплексът е място, което се ползваше с огромна известност измежду младежите и спортистите, измежду всички хора, които желаеха да развиват контактите сред Русия, България и други страни “.

Ръководителят на съветската дипломация отбелязва, че „ напоследък се натрупаха много отрицателни трендове към обстановката с този комплекс. Редица здания са затворени. Редица здания са отдадени чартърен, там не е ясна обстановката със собствеността. Има неплатени налози и доста други натрупали се проблеми “.

Лавров показва, че след визитата на съветския министър председател Дмитрий Медведев в България през март тази година, външно министерство е подготвило бележка за реализирането на всички съглашения.

„ В нея изключително място е отделено за превъзмогване на рецесията в този комплекс. Беше препоръчано и кметството на Москва, и министерството на просветата да разработят вид за прекосяването на собствеността във федерална и да се обезпечи бюджетно финансиране.

Бяха сложени периоди до юни, бяха показани и съответните отчети, само че, за жалост, бюрократичната машина се движи постепенно “, отбелязва Лавров.

Той оповестява, че въпросът ще бъде прегледан на оперативно заседание на Съвета за сигурност.

„ Надявам се, че там с присъединяване на представителите на държавното управление и на всички ведомства, които могат да спомагат за реализацията на съответната скица, ще можем да подтикваме нейната реализация благодарение на президента “, акцентира Лавров.

Припомняме, че договорът за построяването на комплекса „ Камчия “ е подписан през 2008 година по време на тройната коалиция, отпред с министър председател Сергей Станишев.

Комплексът е еднолична благосъстоятелност на държавното управление на Москва, което по това време се управлява от несменяемия московски кмет Юрий Лужков. „ Камчия “ е открита на 9 септември 2010 година, единствено няколко дни по-късно Лужков ще бъде свален от власт.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР