Почивките свършиха, а това, което следва след тях, за съжаление,

...
Почивките свършиха, а това, което следва след тях, за съжаление,
Коментари Харесай

7 хранителни вещества срещу стрес

Почивките свършиха, а това, което следва след тях, за жалост, постоянно е стрес. Завръщането към работата и ежедневните задания не е по никакъв начин елементарно. Лекарите споделят, че хубавата отмора понижава риска от инфаркт, тъй като ни оказва помощ да се оправим точно със напрежението. Краят на ваканцията обаче е пряк удар с действителността за доста от нас.

Съществуват разнообразни техники, които ни оказват помощ да навлезем по-плавно назад в работния темп. Хубаво е да вземем за пример да отделиш последните няколко дни от отпуската си, с цел да сложиш всичко в ред, да направиш проекти и да свършиш това това.

Колкото и да се подготвяш душевен за началото на първата работна седмица, едно е несъмнено – в случай че се погрижиш за организма си, ще ти бъде доста по-лесно.

Кои храни могат да ти оказват помощ да се отпуснеш?

Нашите другари от Ulatea са осведомени добре с казуса за стреса и неслучайно са основали и ароматния чай Ulatea Relax. За днешната публикация те ни помогнаха, като ни изпратиха лист с храни, които е добре да консумираш в интервали на нараснал стрес.

Фолиева киселина

Понякога звучи, че спанакът и другите му зелени листни събратя са съвсем вълшебна храна и може би не сме доста надалеч от истината. Всъщност те са извънредно богати на фолиева киселина, която подтиква производството на допамин, който пък те кара да се чувстваш добре и спокойна.

Триптофан

Ако не си вегетарианка, пуешкото е още една храна, на която можеш да се насладиш, в случай че си под стрес. Тя съдържа характерен тип аминокиселина – триптофан, която има успокоителен резултат.

Въглехидрати

Ако спазваш диета, несъмнено се опитваш по всякакъв начин да избягваш въглехидратите. В Евита неведнъж сме казвали, че това надалеч не е най-правилният път. Оказва се, че точно въглехидратите оказват помощ на мозъка да създава серотонин, един от хормоните на щастието.

Пробиотици

Колко постоянно ти се е случвало денят ти да стартира непоносимо поради проблеми със стомаха. Всъщност съгласно някои проучвания съществуването на избрани чревни бактерии може да повлияе отрицателно върху равнищата ни на стрес. Пробиотиците пък от своя страна подкрепят регулирането на тези популации от бактерии в червата ни.

Витамин D

Мазни риби, яйца, повече слънчева светлина. Решението по какъв начин ще си набавяш нужното количество витамин D е напълно твое. Едно е ясно, постоянният банкет на това хранително вещество е обвързван с понижен риск от депресивни и под паника разстройства.

Магнезий

Храни богати на магнезий са ядки и семки, риби, бобови, пълнозърнести култури, сушени плодове.
Многократно сме споменавали магнезия и неговия резултат върху депресивните положения, неналичието на сила, апатията и така нататък Можеш да си го набавиш и със зелените листни зеленчуци.

Черен шоколад

Да, знаем, че шоколадът не е хранително вещество, само че не се стърпяхме да го включим. Удоволствието, което човек може да изпита от късче шоколад, е несравнимо. Шоколадът обаче е освен страховит подарък за вкусовите ти рецептори, само че и прелестен антидепресант. Той понижава равнищата на хормона на напрежението – кортизол.

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР