Почивката за Байерн (Мюнхен) приключи. Баварският гранд обра трофеите в

...
Почивката за Байерн (Мюнхен) приключи. Баварският гранд обра трофеите в
Коментари Харесай

За Байерн нито един мач срещу Челси не е протоколен

Почивката за Байерн (Мюнхен) завърши. Баварският гранд обра трофеите в Германия, само че задачата е да бъде още един требъла от 2013 година, когато тимът за последно завоюва Шампионската лига. Довечера следва реваншът против Челси от осминафиналите на шампионата, който не крие съвсем никаква конспирация, откакто Байерн беше безмилостен на " Стамфорд Бридж " и завоюва с 3:0. В Мюнхен обаче никой не е не запомнил кошмарния " домашен " край в ШЛ през 2012 година, когато баварците към този момент мислеха за празненствата с купата, само че Дидие Дрогба и компания объркаха проектите им. Поражението с дузпи на " Алианц Арена " е един от най-разочароващите резултати в цялата история на Байерн и от този момент на всеки мач с Челси се гледа по-особено.

За триумфа в Лондон в края на февруари два гола означи Серж Гнабри, а един добави Роберт Левандовски. Полякът има общо 11 попадения от началото на сезона в ШЛ, а тимът газеше противниците си и в груповата фаза, където записа 6 победи и вкара 24 гола (с един по-малко от върха на ПСЖ - б.а.).

Днес немският гранд ще е без контузените Бенжамен Павар и Кингсли Коман. За заместител на крилото Ханзи Флик ще избира сред Филипе Коутиньо и Иван Перишич. Левандовски, Томас Мюлер и Гнабри още веднъж ще тормозят отбраната на " сините ", а в средата на терена ще стартират Тиаго Алкантара и Леон Горетцка.

Мениджърът на Челси Франк Лампард би трябвало да се оправя с много кадрови проблеми. Жоржиньо е осъден, а поради контузии дуела ще пропуснат Сесар Аспиликуета, Кристиян Пулишич, Педро Родригес и Рубен Лофтъс-Чийк. Вилиан и Н'Голо Канте са под въпрос. Очаква се в предни позиции за англичаните да стартират Мейсън Маунт, Тами Ейбрахам и Калъм Хъдсън-Одой.
Традицията е напълно на страната на Байерн. В цялата история на ШЛ нито един тим не е продължавал напред, откакто е изгубил първия мач вкъщи с три или повече гола разлика. Баварците пък единствено един път от 25 случая са отпадали след триумф като посетител в първата среща (срещу Интер през 2011 година - 1:0 и 2:3).

Байерн се е изправял в елиминации против противници от Англия 16 пъти и в 10 от тях е излизал краен победител. Отборът непроменяемо взе участие във етапа на непосредствено премахване в ШЛ през последните 12 години, а преди да отпадне от Ливърпул през предишния сезон, имаше 7 следващи класирания за 1/4-финалите.

Челси няма загуба в последните си 4 гостувания в Германия, а преди година отстрани Айнтрахт (Франкфурт) на полуфиналите в Лига Европа, преди да завоюва трофея. Лондончани обаче са в серия от 7 мача без победа като посетител в елиминациите на Шампионската лига.

В последния си формален мач преди днешната аудиенция в Мюнхен Челси отстъпи на Арсенал във финала на ФА Къп.

Шампионска лига, 1/8-финали:

БАЙЕРН (МЮНХЕН) - ЧЕЛСИ

Вероятни сформира:

БАЙЕРН (4-2-3-1): Нойер; Кимих, Боатенг, Алаба, А. Дейвис; Горетцка, Тиаго; Коутиньо, Т. Мюлер, Гнабри; Левандовски
Старши треньор: Х. Флик
ЧЕЛСИ (3-4-3): Кабайеро; Зума, Кристенсен, Рюдигер; Р. Джеймс, Баркли, Ковачич, Емерсон; Хъдсън-Одой, Ейбрахам, Маунт
Старши треньор: Ф. Лампард

СЪДИЯ: Овидиу Хацеган
СТАДИОН: " Алианц Арена "
НАЧАЛО: 22:00 часа

ГЛЕДАЙТЕ ТУК! Шампионска Лига 1/8 кръг, събота 8 август  Байерн Мюнхен 22:00предстои  Челси
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР