Почитат с литургия дядо Добри в родното му с. Байлово.

...
Почитат с литургия дядо Добри в родното му с. Байлово.
Коментари Харесай

Почитат с литургия дядо Добри в родното му с. Байлово

Почитат с литургия дядо Добри в родното му с. Байлово. На 13 февруари се навършват шест години от гибелта на „ Божия пътешественик “,както го назоваха. Той умря в Кремиковския манастир на 103-годишна възраст.

На 10 февруари (събота) ще бъде отслужена архиерейска заупокойна света литургия в село Байлово.Богослужбата ще бъде възглавена от Негово Преосвещенство Белоградчишкия свещеник Поликарп, викарий на Софийския митрополит и български патриарх Неофит.

Почитат с литургия дядо Добри в родното му с. Байлово

Дядо Добри е роден на 20 юли 1914 година в село Байлово. Баща му умира в Първата международна война и майка му отглежда сама децата си.  През годините дядо Добри се отделя от материалното в живота и се посвещава напълно на духовното.

Дядо Добри взема решение да подари всичките си парцели на Българската православна черква. Почти всеки ден той ходеше пешком или идваше с рейс до София и пред вратите на патриаршеската катедрала „ Св. Александър Невски “ или на църквата „ Св. Седмочисленици “ събираше пари, които по-късно даряваше.

През 2009 година дядо Добри подари 35 700 лева на патриаршеската катедрала „ Св. Александър Невски “ и това е най-голямото частно подаяние в историята на храма.

Дядо Добри е считан за един от най-висшите морални образци в България, в днешно време. Добротата, скромността му, аскетичният метод на живот и дълбоката му благотворителност се възприемат от доста българи за извънреден духовен модел в актуалното ни общество.

Източник: Българска телеграфна агенция

За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News Showcase

Още вести четете в категория България.

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР