Почина родилката от Бургас, интубирана заради тежък Covid, за чието

...
Почина родилката от Бургас, интубирана заради тежък Covid, за чието
Коментари Харесай

Издъхна слънчевата Лора, интубираната родилка с коронавирус в Бургас

Почина родилката от Бургас, интубирана поради тежък Covid, за чието положение заяви преди дни здравният министър Костадин Ангелов. Това е 36-годишната художничка Лора Янева, чиято гибел потресе Бургас.

" Момичето с необятната усмивка, въодушевяващ възторг и огромно сърце - слънчевата Лора Янева отлетя към слънцето. Прекрасната Lora Yaneva остави прелестни дела и картини след себе си. Тъгувам дружно с всички, които я обичаха. Светъл път, благо момиче! Ще ни липсваш доста! Съболезнования и сили на фамилията! ", написа кметът на Бургас на страницата си във фейсбук.

Лора Янева е издъхнала в бургаската болница нощес.

Бременната в шестия месец художничка е призната в УМБАЛ Бургас на 19 март, а на 23-ти положението й се утежнява и тя е интубирана. Лекари подхващат незабавно секцио и израждат бебето. В момента момиченцето е в положително общо положение под грижат наотнатолози, само че за жалост майка му загуби борбата за живат.

Трагедията в фамилията е голяма, а в обществените мрежи не стопират да валят мнения за гибелта й. Преди по-малко от година Лора е родила крепко дете, което ненадейно умира в третия месец. Тогава със брачна половинка й Мирослав съумяват да съберат сили и да продължат живота си, малко по-късно фамилията още веднъж имаше мотив за наслада, защото Лора още веднъж бе бременна.

До последно художничката бе отдадена на редица благотворителни дела. Тя твореше и помагаше с организацията на изложения на деца с увреждания. Лора бе извънредно вдъхновяваща персона, която оставя ярка диря след себе си.

Това е втори случай на умряла след затруднения от ковид родилка в Бургас. В средата на март умря 32-годишна жена от Карнобат, бременна в 8-я месец с близнаци. Ковид умъртви и брачна половинка й, а трите им деца останаха сираци. Двете момченца-близнаци към момента са в бургаската болница.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР