Почина Павел Найденов, бащата на Илия Павлов. Това съобщи ,

...
Почина Павел Найденов, бащата на Илия Павлов. Това съобщи ,
Коментари Харесай

Почина бащата на Илия Павлов

Почина Павел Найденов, бащата на Илия Павлов . Това заяви, като се базира на информация на някогашния зам.-председател на " Мултигруп " Георги Петков.

В началото на годината Найденов е получил инсулт . След това се е заразил с COVID-19 . Близките му са го настанили в приют, до последно се е налагало да му се дава О2.

Урната на Павел Найденов ще бъде положена или в Боянските гробища или в Долни Богров, където са положени и костите на татко му. Синът на Найденов - Илия Павлов е една от най-известните фигури от времето на така наречен " преход " . Той е някогашен герой и републикански първенец, както и предприемач със мощна интервенция в политическия живот на страната по това време. Завършил е публицистика и за малко е работил във вестник.

Илия Павлов бе създател и притежател на известната корпорация " Мултигруп " , а същото по този начин при започване на века бе апетитен като един от най-богатите българи . През ноември 2002 година полското списание „ Wprost “ оцени неговото положение на 1,5 милиарда $, само че няколко месеца по-късно Павлов бе убит от снайперист пред офиса на „ Мултигруп “ в столицата.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР