Почина лекарят, опитал се да предупреди обществото за опания коронавирус.

...
Почина лекарят, опитал се да предупреди обществото за опания коронавирус.
Коментари Харесай

Почина лекарят-герой, предупредил за коронавируса

Почина лекарят, опитал се да предизвести обществото за опания ковид. Доктор Ли влезе в болница малко след оповестяването на епидемията, откакто се болести от пациент с глаукома.
Припомняме ви, че историята на китайския доктор от град Ухан провокира бурни реакции в цялата страна, а китайските жители го оповестиха за воин. Лекарят се опитал да предизвести за рисков чужд вирус още през декември, само че бил посетен от управляващите и заставен да мълчи.

Само месец по-късно в Китай бе оповестена зараза, а жертвите и към днешна дата не престават да порастват.

Доктор Ли изпрати известие в колективен чат на медици, с цел да ги предизвести да вземат ограничения и да носят маски при обзор на пациенти на 30 декември. Четири дни по-късно на вратата му почукали службите, които му връчили предупредително писмо. Всичко било с (не)доброжелателен звук. Предупреждавали го да си мълчи, да не всява суматоха и да не популяризира погрешна информация. По-късно епидемията става факт

На 10 януари лекар Ли към този момент почнал да вижда признаците и върху себе си - кашлица, температура. Влошил се прогресивно, а диагнозата си получил на 30 януари - ковид.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР