Почина икономистът Владимир Каролев след близо шест месеца, прекарани в ...

Почина икономистът Владимир Каролев след близо шест месеца, прекарани в

Андрей Арнаудов за Владо Каролев: Той не беше противоречив, просто не влизаше в шаблоните

Почина икономистът Владимир Каролев след близо шест месеца, прекарани в кома след случая в Пирин. Андрей Арнаудов бе негов другар и описа в „ Тази заран “ повече за това какъв човек бе той.

„ Като общество сме привикнали да не приказваме хубави неща за сполучливите и за известните хора, до момента в който са живи. Всичко, което ще кажа за него, съм го мислел и на 8 май, преди да се случи случаят в планината “, сподели той.

Двамата се срещат преди 20 години в зората на излъчването „ Сблъсък “, където водещ бе Андрей Арнаудов. Тогава Владимир Каролев влиза в студиото със сноуборд.

„ Той е извънредно ексцентричен човек и по тази причина в никакъв случай не се трансформира в политик. Сигурно е можел да заема доста по-високи позиции, само че в никакъв случай не го е правел, тъй като не влизаше в шаблони “, сподели Арнаудов.

„ Точно тази типична неотстъпчивост, този опит да не се движих натам, накъдето духа вятърът, да си антиконформист, да не влизаш в шаблони. Казват, че бил спорен. Не може всички да сме меню от сладкарница – някои са научнопопулярна книга, трети са дълъг разказ. Когато не влизаш в образец, те назовават спорен. Може би е сложен за схващане, само че не беше спорен. Всички знаят, че беше доста свободомислещ и несклоняем “, сподели още Андрей Арнаудов.

Определя го като извънредно положителен човек, който е помагал на всеки, който има потребност от помощ. Човек, който до финалния си мирис се е учел.

Източник: btvnovinite.bg