Почина фотожурналистът Цветан Томчев.Цветан Томчев е роден през 1960 г.

...
Почина фотожурналистът Цветан Томчев.Цветан Томчев е роден през 1960 г.
Коментари Харесай

Почина фотожурналистът Цветан Томчев

Почина фотожурналистът Цветан Томчев.

Цветан Томчев е роден през 1960 година в гр. Ловеч. Завършил е снимка в Техникум по снимка " Юлиус Фучик " в гр. София и българска лингвистика в СУ " Сухопътни войски. Климент Охридски ". Има 30 годишен стаж като фоторепортер в разнообразни вестници и списания, измежду които " Стандарт ", " Нощен Труд " и " Труд ".

Автор е на документални филми и книги, измежду които " Големите фоторепортери на България " в две елементи, обхващащи интервала 1912 г.-1989 година, както и каталога " Българска фотожурналистика ".

Цветан Томчев има няколко независими изложения и национални фотографски и медийни награди. Организатор е на националната галерия за българска фотожурналистика " БгПресФото " от 2002 година насам. Председател на фондация " БгПресФото ". Инициатор и уредник на " София Фото Фест " 2013 година

Томчев е хоноруван учител в " Арт лицей по екранни изкуства " и Нов български университет по специалността фоторепортер, учител е и в Националната професионална гимназия по полиграфия и снимка. През тази година той отбрани дисертационен труд на тематика " Фотография и агитация в българската преса в интервала 1919-1944 година ".

За гибелта му показа и историкът, публицист и водещ на " Памет без отминалост " по " Евроком " Горан Благоев: " На огромни църковни празници си отиват хора с чисти души. "

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР