Почина една от най-големите легенди в женския ни волейбол –

...
Почина една от най-големите легенди в женския ни волейбол –
Коментари Харесай

Скръбна вест: Българският спорт загуби още едно голямо име!

Почина една от най-големите митове в женския ни волейбол – Мая Стоева. Българската федерация по волейбол с голямо огорчение заяви, че през днешния ден тя си отиде от този свят.
Легендарната състезателка на ЦСКА и националния ни тим е родена на 7 май 1955 година в София. Тя е четирикратна шампионка с „ алените “. Носителка е на КЕШ през 1979 и 1984 година, и на КНК през 1982 година
С националния тим е европейска шампионка и бронзова медалистка от Летните олимпийски игри в Москва 1980. Славният ѝ път във волейбола стартира с обединяването на Септември и ЦСКА, когато минава под вещото треньорско управление на семейство Фанка и Райчо Шаханови. След впечатлянаща кариера в българското състезание и екипа на ЦСКА, отпътува за Италия дружно с Верка Стоянова, където три години играе за Реджо Калабрия.
Работила е като треньор в Италия, Франция и в България, предава Блиц Спорт.
Една от най-близките й приятелки Цветана Божурина разгласява тяхна обща фотография във „ Facebook “ и написа: „ Прекрасна моя Мая, това е последната ни прегръдка! Но ти ще си вечно в сърцата ни! В моето и в тези на безбройните ти същински другари по целия свят! Почивай в мир! “.
Двете митове години наред играеха един до друг в ЦСКА и в националния тим.
Опелото ще се състои на 25.09.2023 година (понеделник) от 11:30 часа, в храм „ Света София “.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР