Почина босът на сицилианската мафия Коза Ностра. 87 годишният Салваторе

...
Почина босът на сицилианската мафия Коза Ностра. 87 годишният Салваторе
Коментари Харесай

Семейството на Риина получи извънредно разрешение да се сбогува с него

Почина босът на сицилианската мафия Коза Ностра. 87 годишният Салваторе Риина излежаваше 26 доживотни присъди в пандиза в Парма. Тото Риина, както още е прочут, е виновен за стотици закононарушения, измежду тях показните убийствата на магистратите Джовани Фалконе и Паоло Борселино, които се бореха с проведената престъпност в Италия. Родното място на Риина, Корлеоне, е обезсмъртено във кино лентата " Кръстникът " на Франсис Форд Копола. Италианските следователи допускат, че Тото Риина е успявал да управлява незаконния си клан даже и от пандиза.

Наричат го Ла Белва, в превод от италиански Звярът. Тото Риина умря от рак ден откакто навърши 87, при извънредно непоколебим режим в пандиза в Парма. Въпреки растежа си от метър и 58, всява смут от 18-годишен, когато прави първото си ликвидиране и към този момент е в редовете на мафията в Корлеоне, родното му село в Сицилия. Почти 20 години управлява Коза Ностра. Води война и с италианската страна -обвинен е за поръчка на над 150 убийства,сред тях са бруталните атентати против магистратите Джовани Фалконе и Паоло Борселино през 92-ра,както и убийството на префекта на Палермо Карло каузи Киеза 10 години по-рано. Арестуван е на 15 януари 1993 откакто 25 години живее в конспиративност без въобще да напуща Сицилия. Предава го персоналният му водач.

Риина споделя, че е счетоводител и отхвърля всякаква връзка с мафията. Получава 26 доживотни присъди. През 2009-та индиректно призна, че е управлявал незаконната организация. Умира след 24 години зад решетките.
Пиетро Грассо, предс.на Сената на Италия: " Неговата гибел, както и тази на Провенцано, ще издигнат проблеми вътре в Коза Ностра кой да ги наследи,защото, в случай че разпоредбите още са годни, до момента в който босът е жив даже и в пандиза, той е закрепостен. "
Един от синовете на Тото Риина даде изявление за Българска национална телевизия откакто написа книга за фамилията си.

Салво Риина 9.01.2017г. наследник на Тото Риина " Трудно ми е да приказвам за последната ни среща....

Италианският министър на опазването на здравето даде изключително позволение на фамилията на Риина да се сбогуват с него преди гибелта му.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР